«Μέντοράς μου. Ο έμπιστός μου…»-Αποχαιρετισμός σε Ιωάννη Σακελλάρη από τον εγγονό του

Ο νεαρός τότε Εμμανουήλ Λογοθέτης με τον παππού του Ιωάννη Σακελλάρη. Φωτογραφία: Facebook/Emanuel Logothetis.

ΝΕΑ ΙΕΡΣΕΗ. Με μια συγκινητική του ανάρτηση στο Facebook, ο Εμμανουήλ Λογοθέτης (Emanuel Logothetis) απότινε φόρο τιμής στον εκλιπόντα παππού του, τον επιφανή ομογενή Ιωάννη Σακελλάρη (John Sakellaris), εκ των κορυφαίων στελεχών του ομογενειακού οργανισμού Πανγκριγκόριαν (Pan Gregorian), επιχειρηματία και φιλάνθρωπου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 8 Ιανουαρίου.

«Πρότυπό μου. Μέντοράς μου. Ο έμπιστός μου. Ο δεύτερος πατέρας μου. Ο παππούς μου. Τόσα πολλά συναισθήματα, τόσες πολλές αναμνήσεις διαπερνούν την καρδιά και το μυαλό μου», έγραψε αρχικά ο 29χρονος.

«Επί 29 χρόνια στη ζωή μου, ήμουν ευλογημένος που μεγάλωσα στο πλευρό του. Από νεαρή ηλικία ελκόμουν από αυτόν», τόνισε. «Πάντοτε με ένα αθλητικό μπουφάν, σηκωμένο χέρι, στεντόρεια φωνή και πάντα να λέει το όνομά σου με ένα χαμόγελο στα χείλη. Αυτός ήταν ο εμβληματικός χαιρετισμός του Ιωάννη Σακελλάρη. Ημουν ο πρώτος εγγονός του και, με πολλούς τρόπους, ο γιος που ποτέ δεν απέκτησε. Τα μάτια του το επιβεβαίωναν», πρόσθεσε.

«Ελαβα την καλύτερη εκπαίδευση που θα μπορούσε ποτέ να ζητήσει ένα παιδί. Διατροφή, Πολιτική, Ζωή, Εκπαίδευση, Πολιτισμός, Ιστορία, Γυναίκες. Πραγματικές εμπειρίες ζωής, συμβουλές μέσα από την καρδιά του. Μου έμαθε τι σημαίνει να είμαι ευθύς και να λέω τα πράγματα όπως ακριβώς είναι. Πως η οικογένεια είναι το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή (έχεις μία μητέρα, έναν πατέρα και τα αδέρφια σου είναι το αίμα σου και αυτό ποτέ δεν αλλάζει για τίποτα και κανέναν). Πως η ανταπόδοση προς τους άλλους και η βοήθεια προς αυτούς που την έχουν ανάγκη είναι το ύστατο καθήκον της ζωής σου. Ο παππούς μου ποτέ δεν αρνήθηκε καμία χάρη σε όποιον του τη ζήτησε, Ποτέ όσο μεγάλη ή μικρή και αν ήταν», σημείωσε.

«Με έμαθε τι σημαίνει να είμαι Ελληνοαμερικανός, τι σημαίνει να είμαι Καρπάθιος», έγραψε σε άλλο σημείο της ανάρτησής του. «‘Θυμήσου το νόημα Μανώλη, θυμήσου το νόημα’. Πόσο σημαντικό ήταν να διατηρεί τον πολιτισμό ζωντανό και να τον εξελίσσεις, τις παραδόσεις, τα έθιμα, η γλώσσα πρέπει να συνεχιστεί από γενιά σε γενιά. ‘Εάν ξεχνάς από που προέρχεσαι, δεν γνωρίζεις που πηγαίνεις’. Καταγόταν από την Λάστο πάνω απ’ όλα, αυτές οι ρίζες θα είναι πάντα εντυπωμένες στην κληρονομιά του».

«Είμαι τόσο περήφανος που μπορώ να πω πως ο Ιωάννης Σακελλάρης ήταν παππούς μου», ανέφερε για να καταλήξει: «Σε αγαπώ παππού. Αιωνία σου η μνήμη».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available