Μέρισμα

(EUROKINISSI / Γ.Τ. Πρωθυπουργού / Andrea Bonetti)

Και ξαφνικά «μέρισμα». Αρον-άρον, ο Αλέξης φώναξε το συνεργείο της ΕΡΤ στο Μέγαρο Μαξίμου και ανακοίνωσε ότι θα μοιράσει χρήματα σε όσους «έχουν περισσότερο ανάγκη». Είναι πολλά που μπορεί να σχολιάσει κανείς.

Κατ’ αρχάς ας δούμε πώς το σχολιάζει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός: «Θεωρούμε πράξη ντροπής, πράξη καταισχύνης, πράξη ταπείνωσης του κάθε πολίτη αυτής της χώρας: Από τη μια να αρπάζουν το ψωμί από το τραπέζι εκατομμυρίων ανθρώπων.

»Και από την άλλη να τους πετούν κάποια ψίχουλα, για να εξαγοράσουν όπως φαντάζονται τη στήριξή τους στην ίδια πολιτική που τους έκλεψε το ψωμί κι έχει σκοπό να τους κλέψει και το τραπέζι και τις καρέκλες και το σπίτι. Αν αυτό δεν είναι ο απόλυτος πολιτικός ξεπεσμός τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους. Πρόκειται για μια πράξη βαθιά ανήθικη, που δείχνει το φόβο τους μπροστά στις κάλπες».

Ναι, μην εκπλήσσεστε, είναι τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος.

Μόνο που βέβαια, δεν τα είπε για το μέρισμα που μοιράζει ο ίδιος, αλλά για το μέρισμα που είχε μοιράσει ο Αντώνης Σαμαράς το 2014. Σε ομιλία του στα Ιωάννινα, την άνοιξη του 2014 ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούσε τη διανομή του μερίσματος «πράξη ντροπής και καταισχύνης».

Η πδιανομή, η δική του, είναι πράξη ευθύνης. Πώς αλλάζουν οι καροί.

• Γιατί τώρα;

Kάτι άλλο που προκαλεί ερωτήματα είναι το γιατί επέλεξε τώρα, 40 ημέρες πριν από Χριστούγεννα να ανακοινώσει τον μποναμά; Κακεντρεχείς (δεν τους πιστεύω) λένε ότι η μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές της Κυριακής στην Κεντροαριστερά θορύβησε το πρωθυπουργικό επιτελείο, αφού έλαβαν το μήνυμα ότι δεν θα μπορούν να λυμαίνονται τον κεντροαριστερό χώρο (όπως δηλαδή γινόταν μέχρι σήμερα).

Υστερα, είναι πολλές ημέρες που σέρνεται αυτή η περίεργη υπόθεση με τις σφαίρες που θα πουλούσαμε στη Σαουδική Αραβία, και κάπως έπρεπε να αλλάξει η δημόσια συζήτηση (πάλι δεν τους πιστεύω όσους τα λένε αυτά).

• Με διάγγελμα

Και κάτι που πέρασε εντελώς ασχολίαστο: τα διαγγέλματα οι πρωθυπουργοί τα χρησιμοποιούν για σοβαρούς εθνικούς λόγους και όχι για να κάνουν τους τελάληδες μοιράζοντας μέρος από αυτά που μάζεψαν με την υπερφορολόγηση, προκειμένου να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους.

• Προεδρικά τουίτς

Τις ευχαριστίες του προς την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στις Φιλιππίνες διατύπωσε μέσω τουίτερ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *