«Μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης»

Από την επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2017 (AP Photo/Thanassis Stavrakis).

Θυμάμαι την ανακοίνωση που είχε βγάλει το Μέγαρο Μαξίμου μετά την επίσκεψη του Ερντογάν (την οποία βέβαια κανείς δεν κατάλαβε για ποιο λόγο έγινε): «Εξετάσαμε μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Τουρκία».

Είναι ακριβώς αυτά που βλέπουμε τις τελευταίες ώρες στο Αιγαίο.

• Προς κύριο Μπουτάρη

Ο πολύς (ψευτο)προοδευτισμός οδηγεί σε ατοπήματα. Την προσπάθεια μαζέματος («ήταν πρωί, κοιμόμουν, δεν κατάλαβα τι με ρώτησαν») δεν την λαμβάνω καν υπόψη μου. Απλά κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Την ώρα δηλαδή που ο Δήμαρχος των Σκοπίων λέει ότι «ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν ποτέ κομμάτι της κανονικής ιστορίας μας» ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης ζητάει αλλαγή του ονόματος στο αεροδρόμιο (και στο ΚΤΕΛ) για να μην μπερδεύονται οι ταξιδιώτες. Τι να πεις.

• Νοvartis

Αν κατάλαβα καλά από όσα ακούγονται μέχρι τώρα, η Novartis κατά τα έτη 2015 και 2016 δεν τόλμησε να δωροδοκήσει κανέναν πολιτικό. Θα κατάλαβε ότι οι άνθρωποι της Αριστεράς έχουν ηθικό πλεονέκτημα και δεν θα τόλμησαν καν.

• Πολάκης

«Σεραφείμ Κοτρώτσο το ότι σε μια ώρα εκπομπή μέχρι στιγμής για το θέμα Novartis η απορία σου είναι γιατί δεν κλήθηκε ο Φρουζής χωρίς να ακουστεί μια στιγμή το όνομα Αδωνις Γεωργιάδης…. Εχει μήπως να κάνει με το ότι το 2014 πήρες ΕΣΥ ο ίδιος καμιά πενηνταπενταριά χιλιάδες ευρώ διαφημιστική δαπάνη από το ΚΕΕΛΠΝΟ; (μπορεί και παραπάνω αλλά δε θυμάμαι καλά αυτή τη στιγμή). Ενα σκάνδαλο που κόστισε όσο ένα μνημόνιο και κανείς μια εκπομπή χλιαρό μπουρδούκλωμα και -βοηθούσης της Πυργιώτη-ιπτάμενα νομικίστικα συννεφάκια».

Ηταν το παραλήρημα στο Facebook του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Οπως καταλάβατε, με το γνωστό ύφος, ο υπουργός μάλωσε τον δημοσιογράφο επειδή δεν ασχολήθηκε στην εκπομπή του με τον Αδωνι Γεωργιάδη. Ελπίζω την επόμενη φορά ο κ. Κοτρώτσος να στείλει από πριν την κασέτα της εκπομπής στον υπουργό για να λάβει τη σχετική έγκριση.

Δεν είναι να παίζεις με αυτά τα πράγματα.

• Προεδρικά τουίτς

«Οι διαπραγματεύσεις για την DACA έχουν αρχίσει. Οι Ρεπουμπλικάνοι θέλουν να κάνουν μια συμφωνία και οι Δημοκρατικοί λένε ότι θέλουν να κάνουν μια συμφωνία. Δεν θα ήταν σπουδαίο εάν θα μπορούσαμε τελικά, μετά από τόσα πολλά έτη, να λύσουμε το γρίφο της DACA. Αυτή θα είναι η τελευταία μας ευκαιρία, δεν θα υπάρξει ποτέ άλλη ευκαιρία! 5 Μαρτίου» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στον λογαριασμό του στο τουίτερ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available