Μήνυμα πίστης και ελπίδας από τον Αρχιμανδρίτη Ευγένιο Πάππα των Τριών Ιεραρχών Μπρούκλιν

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας των Τριών Ιεραρχών στο Μπρούκλιν, Αρχιμανδρίτης Ευγένιος Πάππας, ύψωσε την Ελληνική σημαία στην πόρτα της εκκλησίας τιμώντας την επέτειο της Ανεξαρτησίας και μοίρασε λουλούδια της εορτής του Ευαγγελισμού σε πιστούς και περαστικούς στέλνοντας μήνυμα ελπίδας. Δίπλα διακρίνεται η γραμματέας της ενορίας, Ευθυμία Γαλιατσάτου. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση, Ι.Ν. Τριών Ιεραρχών.

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μήνυμα πίστης και ελπίδας έστειλε μέσω του “Εθνικού Κήρυκα” στους ομογενείς ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας των Τριών Ιεραρχών στο Μπρούκλιν, Αρχιμανδρίτης Ευγένιος Πάππας, παροτρύνοντας τους, τις δύσκολες αυτές στιγμές για την ανθρωπότητα, να μην φοβούνται και να έχουν πίστη στο θεό.

“Εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί έχουμε ένα ισχυρό πνευματικό όπλο που μας δίνει ελπίδα και πίστη ότι ο Θεός δεν μας εγκαταλείπει, μας προστατεύει και είμαι βέβαιος θα μας σώσει από την σημερινή πανδημία.

Ο ιός του κορονοϊού είναι έργο του διαβόλου με σκοπό να χωρίσει τον άνθρωπο από τον θεό.

Ο Χριστός το επέτρεψε να συμβεί για να καθαρίσει την απόσταση που έχει λάβει η ανθρωπότητα απέναντι στο θεό.

Αποφεύγουμε τα Θεία, τα Μυστήρια, την πίστη, τη σοφία του θεού, αποφεύγουμε τα πάντα και για αυτό μάλλον ίσως ο θεός να γυρνά την πλάτη του σε εμάς δείχνοντας μας ότι χωρίς εκείνον δεν έχουμε καμία δύναμη.

Περιμένει από εμάς μία μεταρρύθμιση, μία μεταμόρφωση και αναγέννηση.

Ας γίνει μία νέα αρχή πνευματικής και ψυχικής ανάστασης με την εορτή του Πάσχα, το οποίο φέτος θα γιορτάσουμε με πνευματική ακολουθία δια μέσον του κατ οίκον εκκλησία.

Οι Ελληνες θα μαζευτούν στο γιορτινό τραπέζι με την λαμπάδα στο χέρι και θα ψάλλουν το Χριστός Ανέστη με δάκρυα ματιών, ψυχής και καρδιάς”.

Σε ερώτηση εάν υπάρχουν κρούσματα στην ενορία των Τριών Ιεραρχών ο π. Ευγένιος απάντησε ότι αν και μέχρι στιγμής είναι όλοι καλά στην υγείας τους, από όσο γνωρίζει, θεωρεί ότι πολύ σύντομα η κατάσταση θα αλλάξει προς το χειρότερο, δεδομένου ότι πολλά μέλη είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας και ευάλωτοι στην ασθένεια.

2 Comments

  1. Τα λόγια του αρχιμμανδρίτη είναι ρηχά, απροσἀρμοστα στο σχήμα του! Η θεολογία του είναι προχειρολογήματα της γιαγιάς του. Το σκεπτικό του πως ο ιός είναι έργο του διαβόλου και το επέτρεψε ο Θεός να μας φέρει κοντά Του είναι παραμύθια της χαλιμάς. Κρίμα να το δημοσιέψει η εφημερίδα σε περίωπτη θέση!

  2. Το οτι ο Χριστὀς επἐτρεψε τον ιό να μας φέρει κοντά Του είναι ανἠκουστο! Κρίμα που δεν μπορύμε να κάνουμε σοβαρό διάλογο και στα Ελληνικά. Αφήνουμε τον κοσμἀκη μας να πιστεύει και να διαβάζει ιδέες του Μεσαίωνα. Πού είαι ο Καλμοὐκος να βάλει τα πράματα στη θἐση τους;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available