Μήνυμα του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στον Απόδημο Ελληνισμό για Νέο Ετος

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Του Αρη Παπαδόπουλου.

ΑΘΗΝΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά τα θερμά του αισθήματα για τους ομογενείς, απευθύνεται στις Ελληνίδες και Ελληνες της Διασποράς μέσα από τον «Εθνικό Κήρυκα» προκειμένου να στείλει τις ευχές του για το Νέο Ετος.

Να τους εμπνεύσει με αισιοδοξία, να επαναλάβει την υπόσχεσή του να τους δώσει το δικαίωμα της ψήφου και να τους καλέσει από κοινού να εργαστούν ώστε το 2017 να γίνει έτος ελπίδας για την Ελλάδα και τους Ελληνες. Γιατί, όπως τονίζει, «στην αναγέννηση της Ελλάδας, πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις. Κανείς δεν περισσεύει».

Το ακριβές μήνυμα του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει ως εξής:

Ελληνίδες, Ελληνες της Διασποράς,

Με την ευκαιρία του Νέου Ετους, σας απευθύνω τις θερμότερες ευχές μου για υγεία, ευτυχία, αγάπη και προκοπή, μαζί με τη διαβεβαίωση ότι προσωπικά θα αγωνιστώ ώστε το 2017 να είναι το έτος που θα ανατείλει η πραγματική ελπίδα για την αναγέννηση της Ελλάδας.
Τα τελευταία χρόνια είδατε την πατρίδα μας να βιώνει καταστάσεις που δεν έκαναν κανέναν υπερήφανο.
Ομως οι Ελληνες στο διάβα της μακράς ιστορίας μας έχουμε διδαχθεί ότι όποτε αποφύγαμε τον δρόμο της αλήθειας, των θυσιών και της σκληρής δουλειάς, οδηγηθήκαμε σε καταστροφή.
Την καταστροφική πορεία την οποία βαδίζει η χώρα μας θέλουμε ως Νέα Δημοκρατία να ανακόψουμε. Και θα το επιτύχουμε με όπλο μας την αλήθεια, το ρεαλισμό και την κοινή λογική, παλεύοντας απέναντι στον λαϊκισμό που τα τελευταία χρόνια κυριάρχησε στην πατρίδα μας.
Η μάχη απέναντι στο λαϊκισμό και στο ψέμα είναι ο νέος πατριωτισμός που διαμορφώνεται κι ενισχύεται μέρα με τη μέρα στη συνείδηση των Ελλήνων.
Για να επιτύχουμε όμως σε αυτήν την προσπάθεια χρειαζόμαστε την ενεργό στήριξη των όπου Γης Ελλήνων.
Εμείς, με την πολιτική μας, θα κάνουμε το παν για να ξαναδώσουμε στην πατρίδα μας την αξιοπιστία και τον σεβασμό που της αρμόζει μέσα στη διεθνή κοινότητα. Να μπορεί να προασπίζεται το μέλλον και την ακεραιότητά της σε ένα περιβάλλον παγκόσμιας ρευστότητας.
Εσείς, που προκόβετε και δραστηριοποιείστε σε νέες πατρίδες, αλλά ποτέ δεν ξεχνάτε την Ελλάδα, θέλουμε να συμβάλετε με όσες δυνάμεις διαθέτετε για να ξαναζωντανέψουμε και να ενισχύσουμε την ελληνική οικονομία.
Γνωρίζω ότι το ελληνικό κράτος έχει αθετήσει υποσχέσεις για δικαιώματα που ήδη έπρεπε να σας έχουν αποδοθεί. Δεσμεύομαι να κάνω πράξη το καθολικό δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων από τον τόπο κατοικία τους.

Φίλοι και φίλες,

Με την ευκαιρία του Νέου Ετους θέλω να απευθυνθώ στον καθέναν από εσάς προσωπικά και να σας ευχαριστήσω γιατί τιμάτε το όνομα της Ελλάδας στις χώρες που δραστηριοποιείστε. Θέλω, όμως, παράλληλα να σας καλέσω να ενεργοποιηθείτε για να βοηθήσετε την κοινή μας πατρίδα. Με τις γνώσεις σας, με την οικονομική σας δραστηριότητα, αλλά πάνω απ’ όλα με την αγάπη σας.
Στην αναγέννηση της Ελλάδας, πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις. Κανείς δεν περισσεύει.
Εμείς, δημιουργούμε τις πολιτικές προϋποθέσεις.
Εσείς, οι Ελληνες της Διασποράς θέλουμε να συμβάλλετε στην προσπάθεια για ανόρθωση της χώρας.
Οπλα μας η αποφασιστικότητα και η αλήθεια, αλλά κυρίως ο πόθος μας για προσφορά στην μητέρα πατρίδα.
Μαζί, ας εργασθούμε για να κάνουμε το 2017, έτος ελπίδας για την Ελλάδα και τους Ελληνες.

Καλή χρονιά σε όλες και όλους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *