Ομογενής κατέθεσε μήνυση κατά ψυχίατρου για την αυτοκτονία του συζύγου της το 2017

Φωτογραφία αρχείου (AP Photo/Andres Kudacki)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Η Αναμπέλα Δημητρίου Μέρφι (Annabella Murphy), χήρα του επενδυτή κεφαλαίων Τσαρλς Μέρφι (Charles Murphy), ο οποίος αυτοκτόνησε αφότου έχασε πολλά εκατομμύρια μέσω απάτης, η οποία αποκαλύφθηκε τον Δεκέμβριο του 2008, κατέθεσε μήνυση στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μανχάταν την Τετάρτη, εναντίον του ψυχιάτρου-καθηγητή Ααρόν Μέτρικιν.

Ο Τσαρλς Μέρφι αυτοκτόνησε το 2017, ενώ είχε χάσει 50 εκατομμύρια δολάρια εξαιτίας του επενδυτικού «Σκανδάλου Μέιντοφ» μιας πολυτελούς εκδοχής του κόλπου της πυραμίδας.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, η ομογενής κατηγορεί τον ψυχίατρο ότι δεν απέτρεψε τις αυτοκτονικές τάσεις του συζύγου της. Ο Μέρφι πήδηξε από τον 24ο όροφο του πολυτελούς ξενοδοχείου «Sofitel» της Νέας Υόρκης το Μάρτιο του 2017.

Ο Μέτρικιν ήταν ο ψυχίατρος που παρακολουθούσε τον Μέρφι για εννέα μήνες πριν αυτός προβεί σε αυτοκτονία. Στη μήνυση αναφέρεται πως ο Μέρφι είχε προειδοποιήσει τον γιατρό για τις προθέσεις του, λέγοντάς του μάλιστα πως σκόπευε να πηδήξει από το συγκεκριμένο ξενοδοχείο.

«Παρά το ότι γνώριζε πως ο θανών είχε δοκιμάσει να αυτοκτονήσει και στο παρελθόν και παρά το ότι του είχε μιλήσει για τις αυτοκτονικές του τάσεις, ο Μέτρικιν δεν του συνταγογράφησε τα κατάλληλα φάρμακα ούτε πρότεινε τον εγκλεισμό του σε κάποια κλινική» αναφέρεται στη μήνυση. «Εάν ο ψυχίατρος έπραττε τα δέοντα, η αυτοκτονία θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί» αναγράφεται λίγο παρακάτω.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μέρφι σχεδίαζε την αυτοκτονία του καιρό πριν, ενώ λίγες ημέρες πριν προβεί σε αυτή, συμπεριέλαβε την γυναίκα του στους τίτλους ιδιοκτησίας της μεζονέτας του, έκτασης 1000τμ στο Μανχάταν. Το συγκεκριμένο σπίτι πουλήθηκε για 29,5 εκατομμύρια δολάρια μέσα στον χρόνο, ενώ η αρχική του τιμή ήταν 49,5 εκατομμύρια.

Το ζευγάρι αντιμετώπιζε αρκετές δυσκολίες καιρό πριν ο Μέρφι αυτοκτονήσει. Αν και η επαγγελματική του ζωή έδειχνε να παίρνει τα πάνω της, μιας και το 2017 ο Μέρφι εργαζόταν ως σύμβουλος επενδύσεων στην εταιρεία «Paulson & Co» του δισεκατομμυριούχου Τζον Πόλσον, ο ίδιος είχε άλλη γνώμη. Τελικά, η Αναμπέλα Μέρφι βρέθηκε να μεγαλώνει μόνη της πέντε παιδιά.

Η αυτοκτονία του Μέρφι είναι η τρίτη που συνδέεται με το «Σκάνδαλο Μέιντοφ». Ο μεγαλύτερος γιος του Μέιντοφ, Μαρκ, κρεμάστηκε τον Δεκέμβριο του 2010, δύο χρόνια μετά τη σύλληψη του πατέρα του. Δύο άλλοι επενδυτές, ο Ουίλιαμ Φόξτον και ο Ρενέ – Τιερί Μαγκόν Ντε Λα Βιλεοσέ αυτοκτόνησαν αμέσως μόλις πληροφορήθηκαν ότι έχασαν τεράστια ποσά εξαιτίας της απάτης.

Ορισμένοι πολύ πλούσιοι Αμερικανοί είχαν τοποθετήσει ολόκληρη την περιουσία τους στην πυραμίδα του Μέιντοφ, με αποτέλεσμα σήμερα να μην τους έχει απομείνει τίποτα εκτός από τα ρούχα και τα σπίτια τους. Ο ίδιος ο Μέιντοφ έχει καταδικαστεί σε 150 χρόνια φυλάκισης το 2009. Ο άνθρωπος που ξεσκέπασε την απάτη, ήταν ο ομογενής ερευνητής οικονομικών εγκλημάτων Χάρι Μαρκόπουλος (Harry Markopolos).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available