Μία μεγάλη «Αγκαλιά» για τη μάνα που ακούει μόνο τον χτύπο της καρδιάς της

(Φωτογραφία αρχείου: AP Photo/Iuliia Stashevska)

Μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη σε μία γυναίκα που εγκαταλείφθηκε και προσέφυγε στους κόλπους της εκκλησίας, ήταν η αφορμή να γεννηθεί πριν από 21 χρόνια ο Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού – Η Αγκαλιά.

Ένα φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σωματείο που δημιουργήθηκε με στόχο να στηρίζει ηθικά και υλικά γυναίκες έγγαμες ή άγαμες, που λόγοι εγκατάλειψης, κακοποίησης ή κοινωνικοοικονομικοί, τις ωθούν προς την κατεύθυνση της άμβλωσης.

Σχεδόν 3000 παιδιά έχουν γεννηθεί με τη βοήθεια της «Αγκαλιάς»

Όπως δηλώνει στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή της Τάνιας Η. Μαντουβάλου «104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ» η πρόεδρος του συλλόγου πρεσβυτέρα Βαρβάρα Μεταλληνού, μέχρι σήμερα με τη βοήθεια της «Αγκαλιάς» έχουν γεννηθεί σχεδόν 3000 παιδιά, εκ των οποίων τα μισά από εγκαταλελειμμένες μητέρες.

«Η προσπάθεια μας είναι πρώτον να τονώσουμε την εγκυμονούσα ψυχολογικά, ειδικά όταν έχει εγκαταλειφθεί, και στη συνέχεια να της συμπαρασταθούμε σε όλα τα επίπεδα και να τη βοηθήσουμε και στις υλικές ανάγκες. Βεβαίως υπάρχουν και οι εγκυμονούσες που είναι παντρεμένες, είναι μέσα στην οικογένεια, αλλά λόγω των οικονομικών συνθηκών και της ανεργίας προκύπτουν ανάγκες που δεν μπορούν να καλύψουν. Έτσι εμείς προσφέρουμε μεταξύ άλλων γάλατα, πάνες, παιδικές τροφές, ρουχισμό. Ενίοτε συνδράμουμε και στην πληρωμή λογαριασμών όταν αυτό δεν είναι εφικτό από την οικογένεια, ή ακόμη και στην πληρωμή ιατρικών υπηρεσιών, καθώς έχουμε δίκτυο εθελοντών γιατρών».

Στήριξη στα παιδιά μέχρι τα 14

Ο σύλλογος μέχρι πρόσφατα στήριζε τις οικογένειες μέχρι το παιδί να φτάσει στην ηλικία των δύο ετών, λέει η κα Μεταλληνού. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια γίνεται μία προσπάθεια έως την ηλικία των 14 ετών. «Προσφέρουμε ρουχισμό, ή βοηθάμε αν προκύψουν έκτακτες ανάγκες, ενώ στηρίζουμε πολύ την κοινωνικοποίηση του παιδιού προκειμένου να αποκτήσει ωραίες εμπειρίες από την κατασκήνωση, το παιδικό θέατρο, ή μία επίσκεψη σε αρχαιολογικό χώρο κλπ.» Όπως λέει η Βαρβάρα Μεταλληνού, οι πόροι με τους οποίους κινείται η Αγκαλιά είναι η αγάπη του κόσμου και η συνδρομή φορέων και ιδρυμάτων.

*Η πρόεδρος του συλλόγου Πρεσβυτέρα Βαρβάρα Μεταλληνού, είναι δρ. Θεολογίας – Φιλόλογος, Συνταξιούχος Καθηγήτρια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available