Μία ολόκληρη πόλη

Ο κ. Νίκος Μανώλης έχει αφιερώσει δύο αίθουσες στο ιδιόκτητο κτίριο του για την στέγαση του Ιδρύματος Manolis Family Foundation. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος

Οχι δέκα, όχι είκοσι, όχι τριάντα, όχι πενήντα, όχι διακόσιες, αλλά δύο χιλιάδες διακόσιες και βάλε γαλοπούλες και ισάριθμα είδη για την ετοιμασία του γεύματος της Ημέρας των Ευχαριστών μοίρασε η οικογένεια του Νίκου και της Βούλας Μανώλη από το Ντρέικετ της Μασαχουσέτης, όπως γράψαμε χτες με λεπτομέρειες.

Με αυτά τα τρόφιμα περί τις δέκα τέσσερις χιλιάδες άνθρωποι θα γιορτάσουν αυτή τη μεγάλη και ιστορική γιορτή των Ευχαριστιών. Μιλούμε δηλαδή για μια ολόκληρη πόλη, κι όλα αυτά τα διοργανώνει και τα προσφέρει μία οικογένεια.

Υπενθυμίζω πως το Λόουελ έχει τρεις Ελληνορθόδοξες κοινότητες και μία ακόμα στο Ντρέικετ σε κοντινή απόσταση περίπου 3 μιλίων γίνονται τέσσερις, κι όμως όσα κάνει ένας άνθρωπος όλες και οι τέσσερις μαζί κοινότητες δεν είναι σε θέση ούτε εκατό γαλοπούλες να δώσουν. Βέβαια είναι γνωστή η κατάστασή τους γενικώς γι’ αυτό ισχύει το «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος».

Δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων, αλλά θέλησης, συμπόνιας, ψυχής, εθελοντισμού, οργάνωσης κι είναι αυτά τα ελλείμματα που είναι πλέον τόσο εναργή διά γυμνού οφθαλμού στις κοινότητές μας δυστυχώς. Ανέφερα την περιοχή του Λόουελ διότι εκεί πια η πορεία είναι μη αναστρέψιμη και θαρρώ πως σύντομα θα χτυπήσουν πένθιμα οι καμπάνες.

Θ.Κ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *