Αντιδράσεις για την ματαίωση των καρναβαλιών λόγω κορονοϊού

Φωτ. αρχείου: Παρέλαση καρναβαλιστών στο Καρναβάλι της Πάτρας την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018. (EUROKINISSI)

ΑΘΗΝΑ. Η ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας για την ματαίωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων στη χώρα, λόγω των τριών κρουσμάτων κορωνοϊού, προκαλεί προβληματισμό σε τοπικό επίπεδο.

Στην Πάτρα συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση, μετά την απόφαση της κυβέρνησης. Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος της πόλης, Κώστας Πελετίδης (ΚΚΕ) τόνισε ότι οι εκδηλώσεις του Δήμου δεν θα διεξαχθούν. «Εμείς δεν θα κάνουμε εκδηλώσεις, εάν θέλουν τα μαγαζιά είναι ευθύνη των διοργανωτών και αυτών που θα πάνε». Και πρόσθεσε, σύμφωνα με το «thebest»: «Θα θέλαμε τα πράγματα να ήταν διαφορετικά, για τον κόπο των εργαζομένων στον Δήμο και των πληρωμάτων».

Σε άλλο σημείο ανέφερε: «Δεν θα ήθελα το παιδί μου να πάθει κάτι επειδή πήγε σε έναν χορό. Θα κάνουμε καλοκαιρινό καρναβάλι». Ταυτόχρονα η Δημοτική Αρχή ζητά από την Πολιτεία αποζημίωση για τον Δήμο και τους επαγγελματίες.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ρεθύμνου, εξέφρασε, μιλώντας στο «Θέμα» τον προβληματισμό του για την απόφαση: «Δεν βλέπω τον λόγο να ακυρωθούν στην πόλη μας οι καρναβαλικές εκδηλώσεις. Μη δημιουργούμε πανικό. Εμείς εδώ δεν έχουμε υπόνοια κρούσματος. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει η ακύρωση των εκδηλώσεων για την πόλη μας, για όλους τους ανθρώπους που έχουν δουλέψει, κόστος εκατομμυρίων. Δεν έχω μέχρι στιγμής επίσημη ενημέρωση, η εισήγησή μας ήταν να μην ακυρωθούν. Ωστόσο, δεν θα πάρω και την ευθύνη να πάω αντίθετα στις αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης. Τι θα κάνουν θα τα κλείσουν όλα; Σινεμά, θέατρα; Να μην δημιουργούμε πανικό στον κόσμο, είπε o δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης.

Τέλος, ο δήμαρχος Ξάνθης κάνει λόγο για «βόμβα» στην οικονομία της πόλης αλλά και της Καβάλας και της Χρυσούπολης.

Σημειώνεται ότι εντός της ημέρας αναμενόταν κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Υγείας και Προστασίας του Πολίτη για την ματαίωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων στη χώρα.

Κανονικά το Καρναβάλι στην Κέρκυρα

Η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας, Μερόπη Υδραίου, αποφάσισε ότι το Καρναβάλι θα διεξαχθεί στο νησί παρά την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας λόγω του κορωνοϊού.

Η Μερόπη Υδραίου μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε πως οι καρναβαλικές εκδηλώσεις θα διεξαχθούν κανονικά σε εξωτερικούς χώρους στο νησί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available