«Μαϊμού» διπλώματα – Σφραγίστηκε το Τμήμα Συγκοινωνιών της Κέρκυρας

H φωτογραφία είναι ευγενική παραχώρηση του Corfutvnews.gr στον «Ε.Κ.».

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η διαλεύκανση ενός «απίστευτου σκανδάλου σε μέγεθος», όπως επεσήμανε ο δημοσιογράφος, κ. Διονύσης Μάμαλος του Corfutvnews.gr. βρίσκεται σε εξέλιξη με εκτεταμένους ελέγχους και ενδελεχή έρευνα που διεξάγουν στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Κέρκυρας οι Αδιάφθοροι της Ελληνικής Αστυνομίας και το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Η Υπηρεσία έχει σφραγιστεί από το πρωί της Πέμπτης και όλοι οι υπάλληλοι έχουν παραδώσει τα κλειδιά των γραφείων της υπηρεσίας, ανέφερε στο ρεπορτάζ ο κ. Μάμαλος, προσθέτοντας:

Βήμα, βήμα οι αρμόδιες διωκτικές και ελεγκτικές αρχές αρχίζουν να «ξεδοντιάζουν» το κύκλωμα, η δράση του οποίου ανέρχεται σε 17 περίπου χρόνια και αναζητούνται συγκεκριμένα στοιχεία για να δέσουν τις κατηγορίες.

H φωτογραφία είναι ευγενική παραχώρηση του Corfutvnews.gr στον «Ε.Κ.».

Η λεία του κυκλώματος υπολογίζεται ότι ανέρχεται μόνο για τα Ι.Χ πάνω από 200.000 ευρώ, με δεδομένο ότι η μίζα για κάθε δίπλωμα έφθανε τα 100 ευρώ.

Ωστόσο, φαίνεται πως ξεπερνά κατά πολύ το ποσό αυτό, αφού για τα επαγγελματικά διπλώματα, η μίζα ξεκινούσε από τα 300 ευρώ και άγγιζε τα 700 ευρώ, σύμφωνα με μαρτυρίες και καταγγελίες.

Θα πρέπει να συνυπολογιστεί ότι οι εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης στο νησί μας πραγματοποιούνται δυο ή τρεις φορές την εβδομάδα.

Στη Κέρκυρα δραστηριοποιούνται 20 σχολές οδήγησης και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μόνο 4-5 δεν συμμετείχαν στο κύκλωμα.

Περισσότερα στο Corfutvnews.gr.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available