Πιο ακριβό το τραπέζι της Ημέρας των Ευχαριστιών – Αύξηση του κόστους κατά 22%

(Sarah Crowder/Katie Workman via AP)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Πιο ακριβό θα είναι το φετινό γεύμα της Ημέρας των Ευχαριστιών για τους κατοίκους της πολιτείας της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από σχετική έρευνα του «New York Farm Bureau».

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι κατά μέσο όρο το γιορτινό τραπέζι για μια οικογένεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης θα κοστίζει φέτος κατά 22% πιο ακριβά σε σχέση με πέρυσι – από 44,74 δολάρια που κόστιζε πέρυσι, φέτος θα κοστίζει 55,53 δολάρια (οι συντάκτες της έρευνας υπολογίζουν 10 άτομα σε κάθε τραπέζι).

Στην αύξηση αυτή συμπεριλαμβάνεται και η αύξηση της τάξεως άνω των 8 δολαρίων (κατά μέσο όρο) για μια γαλοπούλα βάρους περίπου 16 πάουντς.

Για να καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα το «New York Farm Bureau» έλαβε δείγματα τιμών από 15 διαφορετικά είδη που συνήθως βρίσκονται στο τραπέζι της Ημέρας των Ευχαριστιών. Η δειγματοληψία έγινε από διάφορες περιοχές της πολιτείας, προκειμένου το δείγμα να είναι όσο πιο αντιπροσωπευτικό γίνεται.

Πάντως, οι συντάκτες της έρευνας βρήκαν και τρόφιμα που συνοδεύουν το γιορτινό τραπέζι τα οποία φέτος είναι πιο φθηνά σε σχέση με πέρυσι. Μεταξύ αυτών των ειδών είναι το γάλα, τα φρέσκα καρότα και τα κράνμπερις.

Πάντως, σε πανεθνικό επίπεδο, έρευνα της American Farm Bureau Federation δείχνει ότι το κόστος του γιορτινού τραπεζιού κατά μέσο όρο θα είναι μικρότερο σε σχέση με πέρυσι.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα δείχνει ότι το γεύμα της Ημέρας των Ευχαριστιών θα κοστίζει φέτος 48 δολάρια και 90 σεντς, δηλαδή 22 σεντς φθηνότερα σε σχέση με πέρυσι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available