Μετάλλιο του Αγίου Παύλου στους ομογενείς Γκας και Ελένη Ντάλη και Τζορτζ και Τζορτζίνα Μιτσάνα

Από αριστερά ο Μητροπολίτης, κ. Γεράσιμος, ο κ. Τζορτζ Μιτσάνας, ο Δρ Τζέιμς Κάλινς (James Kallins), η κ. Τζορτζίνα Μιτσάνα, η Ροζαλίντ Χαλίκη και ο Δρ Νικόλας Χαλίκης. Πηγή: Ελληνική ορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης.

ΡΕΔΟΝΤΟ ΜΠΙΤΣ. ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ. Η ελληνική Ορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης στο Ρεδόντο Μπιτς (Redondo Beach) της Καλιφόρνια, πρόσφατα πραγματοποίησε Ιεραρχικό Συλλείτουργο και επίσημο γεύμα για να γιορτάσει το νεότευκτο Narthex & Administration Center.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων τιμήθηκαν δύο ομογενειακά ζευγάρια, ο Δρ Γκας και η Ελένη Ντάλη (Dr. Gus & Helen Dalis) και ο κ. Τζορτζ και η Τζορτζίνα Μιτσάνα (George & Georgene Mitsanas) με το Μετάλλιο του Αγίου Παύλου, την ανώτατη διάκριση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής από τον Μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμο.

Το Μετάλλιο απονεμήθηκε σε αναγνώριση των εξαιρετικών τους υπηρεσιών και δέσμευσης στην Εκκλησία της Αμερικής.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο π. Μάικλ Κόρεϊ (Fr. Michael Courey) σύστησε στο ευρύτερο κοινό τους ομογενείς που τιμήθηκαν:

«Ο Δρ Γκας και η κ. Ελένη Ντάλη (Κούγιου) είναι γονείς τριών ενήλικων γιων που μεγάλωσαν στους κόλπους της Εκκλησίας. Ο Γκας και η Ελένη εκκλησιάζονται τακτικά και με πίστη. Στην περίπτωσή τους, βλέπουμε ένα ζευγάρι που υπέφερε από σοβαρά και εξουθενωτικά προβλήματα υγείας, που εύκολα θα μπορούσαν να τους κρατήσουν μακριά όχι μόνο από τις εκκλησιαστικές λειτουργίες, αλλά θα μπορούσαν να είναι λόγος να τους κρατήσουν μακριά από την ενεργό συμμετοχή τους στην υπηρεσία, με ποικίλους τρόπους, στο υψηλότερο ηγετικό επίπεδο για την Εκκλησία μας.

»Αντίθετα, έχουν θέσει παράδειγμα για την κοινότητά μας, σε νέους και ηλικιωμένους, για το πραγματικό χριστιανικό πνεύμα της προσφοράς με θυσία εαυτού, στο όνομα της υπηρεσίας του Θεού με Πίστη και Αλήθεια. Γι’ αυτό τον λόγο το απίστευτο αυτό ζευγάρι τιμάται με το Μετάλλιο του Αγίου Παύλου, ο οποίος υπέφερε σωματικά ο ίδιος, αλλά δεν επέτρεψε αυτό από το να παλέψει για το καλό και να ολοκληρώσει τον αγώνα στην υπηρεσία του Κυρίου, Θεού και Σωτήρα, Ιησού Χριστού».

Για το ζεύγος Μιτσάνα είπε: «Ο κ. Τζορτζ και η κ. Τζορτζίνα Μιτσάνα (Χαλίκη) είναι γονείς τριών παιδιών στην εφηβεία, που μεγάλωσαν στους κόλπους της Εκκλησίας. Αυτό το δυναμικό ζεύγος έχει ανοίξει το όμορφο σπίτι του στο ελληνικό πνεύμα της φιλοξενίας σε πολλές περιπτώσεις για τις ανάγκες της Εκκλησίας. Ο Τζορτζ και η Τζορτζίνα έχουν προσφέρει με συνέπεια και γενναιόδωρα στην εκκλησία μας της Αγίας Αικατερίνης, στη νεολαία της ενορίας, στις θρησκευτικές λειτουργίες, στο ενοριακό συμβούλιο και στις επιτροπές.

»Η δέσμευσή τους για προσφορά επεκτείνεται στη Μητρόπολη, την Αρχιεπισκοπή, το Οικουμενικό Πατριαρχείου και άλλους φιλανθρωπικούς οργανισμούς, όπως η National Charity League. Ο κ. Τζορτζ και η κ. Τζορτζίνα Μιτσάνα αποτελούν πρότυπα για άλλα ζευγάρια της ηλικίας τους στην κοινότητά μας, έχοντας θέσει υψηλά τον πήχη όσον αφορά στην ενεργό συμμετοχή στην Εκκλησία ενώ μεγαλώνουν έφηβα παιδιά και βιώνουν πολύ απαιτητικές, οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις. Εχουν προσφέρει δίχως κόπωση στην Εκκλησία και συνεχίζουν να το πράττουν με πνεύμα χαράς. Ο Αγιος Παύλος έγραψε ότι ο Κύριος Ιησούς είπε ‘ο Θεός αγαπά εκείνον, που δίδει με καλωσύνην’. Με αυτό κατά νου, πρότεινα με ενθουσιασμό ο κ. Τζορτζ και η κ. Τζορτζίνα Μιτσάνα να λάβουν το Μετάλλιο του Αγίου Παύλου».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλάμβανε καλωσόρισμα από τον πρόεδρο της ενοριακού συμβουλίου, Μπιλ Μαρούτσο (Bill Marutsos) και παράκληση από τον Μητροπολίτη, κ. Γεράσιμο με την βοήθεια του κ. Κόρεϊ.

Δηλώσεις έκανε ο κ. Τζορτζ Μιτσάνας, πρόεδρος της Capital Campaign and Building Committees, ενώ στη συνέχεια ο π. Κόρεϊ σύστησε την κ. Ροσαλίντ Φάρμανς Χαλίκη (Rosalind Farmans Halikis) η οποία μίλησε για την αγάπη της στην ενορία και την ιστορία αυτής.

Η κ. Χαλίκη μίλησε για τον αείμνηστο σύζυγό της, Δρ Μάικλ Ν. Χαλίκη (Dr. Michael N. Halikis) και την αγάπη που είχε για την πίστη του, την οικογένειά του και το επάγγελμά του, ως Μαιευτήρας-Γυναικολόγος. Εβρισκε πάντα τον χρόνο να υπηρετήσει την Εκκλησία για πολλά χρόνια, έχοντας θητεύσει ως πρόεδρος και ταμίας του ενοριακού συμβουλίου.

Οσοι έδωσαν το «παρών» στο γεύμα απόλαυσαν μουσική από το μπουζούκι του ταλαντούχου Λάμπρου Χουβαρδά (Lambros Houvardas). Φωτογραφίες έβγαλε η κ. Αλεξάνδρα Ζάρκα (Alexandra Zarkas), ενώ βοήθησαν για τη μουσική εγκατάσταση οι Πίτερ Λουκάτος (Peter Loukatos) και Ανδρέα Μπάλλας (Andrea Ballas).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available