Μεταφέρονται στην Ελλάδα τα οστά του Ταγματάρχη Γεώργιου Κατσάνη

Ο ταγματάρχης Γ. Κατσάνης. Φωτογραφία από το αρχείο της Επιτροπής Αγνοουμένων.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Η Κυπριακή Δημοκρατία θα προχωρήσει στον επαναπατρισμό των οστών του διοικητή της 33ης Μοίρας Καταδρομών, Ταγματάρχη Γεώργιου Κατσάνη, μετά την ταυτοποίηση των οστών του από τη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων (ΔΕΑ).

Ο Γεώργιος Κατσάνης, από τις Σέρρες, έπεσε στις 21 Ιουλίου 1974 από σφαίρα Τούρκου ελεύθερου σκοπευτή σε μάχη στην περιοχή του κάστρου του Αγίου Ιλαρίωνα.

Ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ την ταυτοποίηση των οστών τα οποία βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο στα κατεχόμενα, σε στρατόπεδο των Τούρκων στον Αγίου Ιλαρίωνα. Στον ίδιο τάφο είχαν βρεθεί και τα οστά τεσσάρων αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής.

Ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι ο Γεώργιος Κατσάνης, συγκαταλέγεται στους ήρωες της πατρίδες που έπεσε στις σκληρές και άνισες μάχες στον Αγιο Ιλαρίωνα. Πρόσθεσε ότι η ταυτοποίηση των οστών του αποτελεί θετική εξέλιξη για την οικογένεια, όπως και για κάθε οικογένεια όταν γίνονται ταυτοποιήσεις, αφού υπάρχει η ανακούφιση ότι μπορούν να προχωρήσουν σε κηδεία.

Ο Επίτροπος Προεδρίας επικοινώνησε με την κόρη του πεσόντα, Λίνα Κατσάνη η οποία του εξέφρασε την επιθυμία τα οστά του πατέρα της να ταφούν στην Ελλάδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available