Με επιτυχία η εκδήλωση εκκλησιαστικής μουσικής στη Νέας Ιερσέη (βίντεο)

Η εκκλησιαστική χορωδία της Μητρόπολης Νέας Ιερσέης πλαισιώνει τον Μητροπολίτη κ. Ευάγγελο. Φωτογραφία: Στέλιος Λάμπρου.

ΤΣΕΡΙ ΧΙΛ. ΝΕΑ ΙΕΡΣΕΗ. Με επιτυχία έγινε το βράδυ της Κυριακής η εκδήλωση εκκλησιαστικής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιερσέης, υπό την αιγίδα του Μητροπολίτη κ. Ευαγγέλου. Η εκδήλωση έγινε στον ιερό ναό του Αγίου Θωμά στην πόλη Τσέρι Χιλ, τον οποίον είχαν πλημμυρίσει οι φιλόμουσοι και λάτρεις της Εκκλησιαστικής μουσικής.

Τα μέλη της Βυζαντινής Χορωδία της Μητροπόλεως Νέας Ιερσέης υπό την διεύθυνση του κ. Απόστολου Κομπίτση, ο οποίος είναι πρωτοψάλτης στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας στην πόλη Τομς Ρίβερ, έψαλλαν επίκαιρους ύμνους της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και της Μεγάλης Εβδομάδας. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην μεγάλη Θεομητορική Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, καθώς επίσης και στη Μεγάλη Εβδομάδα των θείων Παθών και της Αναστάσεως του Χριστού.

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελος καλωσόρισε και ευχαρίστησε ενθέρμως όλους τους ομογενείς οι οποίοι παρευρέθηκαν στην κατανυκτική αυτή εκδήλωση, που δημιούργησε η απόδοση των εκκλησιαστικών ύμνων οι οποίοι είναι αριστουργήματα θεολογικότητας, ποίησης, στοχασμού και σίγουρα Ελληνικής γλώσσας.

Στο πρόγραμμα που μοιράστηκε υπήρχε μήνυμα του Μητροπολίτη κ. Ευαγγέλου στο οποίο ανάμεσα στα άλλα σημείωνε πως «είναι διάπυρη η προσευχή και η επιθυμία μου πως οι αγγελικές φωνές που θα ακουστούν απόψε θα εμπνεύσουν όλους σας για να εκτιμήσετε ακόμα περισσότερο το δώρο της φωνής και της μουσικής και ιδιαίτερα της ιερή Βυζαντινή Μουσική, η οποία μας έχει δοθεί άνωθεν».

Από την εκδήλωση εκκλησιαστικής μουσικής απόδοσης ύμνων της Μεγάλης Τεσσαρακοστής από την χορωδία της Μητρόπολης Νέας Ιερσέης. Φωτογραφία: Στέλιος Λάμπρου.

Σε άλλο σημείο ανέφερε πως «σε συνδυασμό με την κατάλληλη πνευματική μας προετοιμασία κατά την διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η αποψινή κατανυκτική ατμόσφαιρα μας δίνει την ευκαιρία να προετοιμάσουμε τις καρδιές μας για να υποδεχθούμε τον Πάσχοντα Δούλο, τον Κύριο και Σωτήρα μας Ιησού Χριστό».

Φωτογραφία: Στέλιος Λάμπρου.

Επίσης, στο μήνυμά του είχε φιλόφρονες αναφορές και ευχαριστίες προς τα μέλη της Βυζαντινής Χορωδίας και του διευθυντή της, κ. Απόστολου Κομπίτση. Υπογράμμισε πως «ψάλλοντας τους ύμνους αυτούς της Μεγάλης Τεσσαρακοστής με τις Θεόσδοτες φωνές μας τις προσθέτουμε με εκείνες των Αγγελικών Δυνάμεων που υμνούν και δοξολογούν τον Θεό ασταμάτητα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *