Με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα εορτάστηκαν στην Κύπρο τα Θεοφάνια

Αρκετοί ήταν οι τολμηροί που βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να πάρουν τον Τίμιο Σταυρό στην επίσημη τελετή που έγινε στο λιμανάκι της Πάφου παρουσία του προέδρου Αναστασιάδη και προισταμένου του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου (Φωτογραφία: Χρίστος Αβρααμίδης/ΓΤΠ).

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Πολλές εκατοντάδες πιστοί μετέβησαν στην κατεχόμενη Αμμόχωστο για τη λειτουργία των Θεοφανίων στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Εξωρινού και την κατάδυση του τιμίου σταυρού στην παραλία της κατεχόμενης πόλης, καθώς και στην Αγία Τριάδα στην Καρπασία.

Η κατάδυση του τιμίου σταυρού έγινε στην παραλία κοντά στο εκκλησάκι του Αγίου Θέρισσου.

Ο επίσημος εορτασμός για τα Θεοφάνια έγινε στην Πάφο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Προκαθήμενου της Εκκλησίας, Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου.

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός τελέστηκαν στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων, προϊσταμένων του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου και του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου.

Η κατάδυση του τιμίου σταυρού και ο Αγιασμός των Υδάτων έγινε στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου παρουσία εκατοντάδων πιστών αλλά και ξένων τουριστών που παρακολούθησαν την τελετή.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος άφησαν ελεύθερα λευκά περιστέρια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available