Μια αγωνιστική με αναστολή στον Ολυμπιακό από την ΟΥΕΦΑ

Η εισβολή των οπαδών του στον αγωνιστικό χώρο μετά το τέλος του αγώνα με την Μίλαν επέφερε ποινή αποκλεισμού μιας αγωνιστικής με αναστολή για τον Ολυμπιακό από την ΟΥΕΦΑ. (φωτογραφία Ευρωκίνηση)

Ο Ολυμπιακός γλίτωσε τα χειρότερα αναφορικά με την εισβολή εκαταντάδων οπαδών του στον αγωνστικό χώρο του γηπέδου Καραϊσκάκη αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με την Μίλαν για να πανηγυρίσουν την σπουδαία πρόκριση της ομάδας τους. Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΟΥΕΦΑ εξέτασε την υπόθεση των Πειραιωτών την Πέμπτη (10/1) και την επόμενη έβγαλε την ετυμηγορία της.

Σύμφωνα με αυτήν οι «ερυθρόλευκοι» τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό της έδρας τους με μια αγωνιστική, αλλά με αναστολή για δυο χρόνια και χρηματικό πρόστιμο ύψους 90 χιλιάδων ευρώ. Η ποινή δεν αφορούσε μόνο την είσοδο των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και τη χρήση καπνογόνων καθώς και το γεγονός ότι ήταν μπλοκαρισμένες οι ζώνες ασφαλείας στις κερκίδες.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί με κόσμο την Ντιναμό Κιέβου στις 14 Φεβρουαρίου στο Φάληρο για το πρώτο παιχνίδι των δυο ομάδων στην φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Ωστόσο οι Πειραιώτες θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεχτικοί την επόμενη διετία καθώς αν συμβεί οποιαδήποτε παρεκτροπή από τους οπαδούς τους θα ενεργοποιηθεί η ποινή αποκλεισμού για μια αγωνιστική της έδρας τους.
Για το ίδιο ματς, η Μίλαν θα πληρώσει πρόστιμο 5.000 ευρώ για τα βεγγαλικά που άναψαν οι οπαδοί της στην κερκίδα όπου φιλοξενήθηκαν στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available