Μια μόνο εβδομάδα πριν τις εκλογές

(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Σε μια εβδομάδα από τώρα η Ελλάδα, μετά από μια μακρά και επιζήμια διακυβέρνηση, θα γυρίσει σελίδα. Θα έχει μια νέα κυβέρνηση.

Και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα έχει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με έναν πανίσχυρο πρωθυπουργό, που θα χαίρει εκτίμησης και στο εξωτερικό και που δεν θα χρειαστεί μια μακρά περίοδο πανάκριβης εκπαίδευσης.

Κι αυτό είναι ακριβώς εκείνο που χρειάζεται η χώρα. Μια ισχυρή εντολή στη νέα κυβέρνηση που θα της επιτρέψει να εφαρμόσει το σχέδιό της.

Βέβαια, για να γίνει αυτό θα πρέπει οι ψηφοφόροι να αψηφήσουν την ζέστη, και να βάλουν το μέλλον της χώρας υπεράνω μιας βουτιάς στη θάλασσα, που ούτως ή άλλως μπορεί να την κάνουν πριν ή και μετά που θα ψηφίσουν.

Θα ήταν πραγματικά αδιανόητο οι ψηφοφόροι να αδιαφορήσουν, εν μέσω αυτής της κρίσης, και να μην ψηφίσουν.

Δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο. Αντίθετα, η «Wall Street Journal» με προχθεσινό της άρθρο σημείωνε το ενδιαφέρον φαινόμενο ότι, ενώ η υπόλοιπη Ευρώπη βαδίζει προς τον λαϊκισμό, η Ελλάδα βγαίνει από αυτόν. Βέβαια, η Ελλάδα… χόρτασε τον λαϊκισμό τα τελευταία 40 χρόνια.

Αυτά τα γνωρίζει ασφαλώς και ο Τσίπρας και το κόμμα του, ο οποίος μοιάζει σαν να έχει παραδοθεί, σαν να κάνει «αγγαρεία», σαν να μην έχει υπομονή μέχρι να έρθει η Δευτέρα, στις 8 Ιουλίου, για να παραδώσει την ευθύνη της πρωθυπουργίας στον Μητσοτάκη.

Κανένας υποψήφιος για την πρωθυπουργία της χώρας δεν έδωσε τόση μεγάλη έμφαση προεκλογικά στον Απόδημο Ελληνισμό από ό,τι ο Κυριάκος.

Στα 3,5 χρόνια που είναι αρχηγός της ΝΔ ανήγαγε το θέμα του δικαιώματος της ψήφου στον Απόδημο Ελληνισμό σε μείζον θέμα. Τόνισε το αυταπόδεικτο, ότι είναι απαράδεκτο στην εποχή μας να μην μπορεί ο ομογενής που είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους, να ψηφίσει από τον τόπο διαμονής του.

Δυστυχώς, από την μεριά της κυβέρνησης δεν υπήρξε ανταπόκριση. Αντιμετωπίζουν με φόβο το ενδεχόμενο αυτό.

Κι όμως, θα πρέπει να συσταθεί μια μεγάλη συμμαχία στην επόμενη Βουλή, της κυβέρνησης με άλλα κόμματα, ούτως ώστε να συγκεντρωθούν οι 200 ψήφοι που απαιτούνται από το Σύνταγμα για να μας δοθεί το δικαίωμα ψήφου.

Θα είναι ντροπή να τραβήξει η υπόθεση αυτή ακόμα περισσότερο.

Εν τω μεταξύ, ήδη στην Ελλάδα βρίσκονται πολλοί ομογενείς, από όλα τα μέρη της Γης, για διακοπές.

Ας μην χάσουν την ευκαιρία να ψηφίσουν. Κι ας εξηγήσουν και στους δικούς τους την αδικία που γίνεται σε βάρος μας.

Θα αποτελεί μια πράξη θείας δίκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available