ΜΜΕ: Τζον Τζ. και Αντρια Κατσιματίδη σε εκδήλωση οικονομικής ενίσχυσης του Τραμπ

Ο Τζον Κατσιματίδης με τη σύζυγο του Μάργκο και τα παιδιά του Τζον και Αντρια. Φωτογραφία αρχείου: Εθνικός Κήρυκας/Μιχάλης Κακιάς

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Jewish Voice» ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, συγκέντρωσε την Παρασκευή το ποσό των 12 εκατομμυρίων δολαρίων από δυο εκδηλώσεις για την οικονομική στήριξη της εκστρατείας του, που οργανώθηκαν από το «Trump Victory».

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους των εκδηλώσεων ήταν και τα δύο παιδιά του Τζον Κατσιματίδη (John Catsimatidis), Αντρια και Τζον Τζ.

Οι διοργανωτές, σύμφωνα με το άρθρο, τόνισαν ότι η πρόσκληση προς τον Τζον Κατσιματίδη τον νεότερο και την Αντρια Κατσιματίδη έγινε λόγω του πατέρα τους -μεγάλο δωρητή τόσο στις εκστρατείες των Δημοκρατικών, όσο και των Ρεπουμπλικανών- ο οποίος εργάστηκε στην ομάδα οικονομικών της Χίλαρι Κλίντον κατά τη διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατείας το 2008.

Ο Τζον Κατσιματίδης αρνήθηκε ανοιχτά να συνδράμει στην οικονομική ενίσχυση της εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν, νωρίτερα φέτος, λέγοντας ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τον πρόεδρο Τραμπ.

Ο κ. Κατσιματίδης πήγε στις ΗΠΑ από την Ελλάδα με τους γονείς του όταν ήταν μόλις 6 μηνών. Η οικογένειά του έζησε στο Χάρλεμ σε ένα διαμέρισμα πέντε δωματίων και ο πατέρας του δούλευε δύο δουλειές για να τα καταφέρει.

Παρακολούθησε μαθήματα στο Πανεπιστήμιο της Νέα Υόρκης αλλά τα παράτησε για να εργαστεί και να αποκτήσει την ιδιοκτησία ενός παντοπωλείου. Τελικά δημιούργησε μια αλυσίδα από παντοπωλεία και στη συνέχεια «όργωσε» τα κέρδη σε άλλες επενδύσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κόρη του Τζον Κατσιματίδη, Αντρια, έχει θέσει εαυτήν στην υπηρεσία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, μιας και είναι επικεφαλής των γραφείων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Μανχάταν (Μanhattan Republican Party).

Η Αντρια Κατσιματίδη είχε την εντύπωση, όλη τη ζωή της, πως ο πατέρας της είναι Δημοκρατικός, λόγω των «στενών σχέσεων», όπως αναφέρει το άρθρο, που είχε η οικογένεια Κατσιματίδη με τους Κλίντον. «Τους θαυμάζω πολύ ακόμη, απλά επειδή τους γνωρίζω από τότε που ήμουν 2 ετών», σημείωσε η ίδια. Η απόφασή του την «μπέρδεψε», είπε.

«Εψαξα τι σημαίνει να είσαι Ρεπουμπλικανός και είδα ότι το να είσαι Ρεπουμπλικανός στηρίζεις την ελευθερία και τις ευκαιρίες για όλους, και βέβαια είμαι Ρεπουμπλικανή!», τόνισε σε πρόσφατη συνέντευξή της στο «New York Magazine».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available