Μνημόνιο συνεργασίας ΔΕΗ – General Electric Ευρώπης

Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ.

ΑΘΗΝΑ. Την αξία του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ ΔΕΗ και General Electric Ευρώπης και άλλων παρόμοιων συμφωνιών, στην ελληνική και την αμερικανική οικονομία, έρχεται να υπογραμμίσει η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, σε δήλωσή της προς το Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο σχόλιό του, ο εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής πρεσβείας δήλωσε στο ΑΠΕ/ΜΠΕ τα εξής:

«Χαιρετίζουμε το πρόσφατο MOU (μνημόνιο συνεργασίας) μεταξύ της GE Power Services και της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού της Ελλάδας. Πιστεύουμε ότι είναι ενδεικτικό της εμπιστοσύνης που έχει η GE στο μέλλον της ελληνικής οικονομίας, στο ρόλο που μπορεί να έχει η Ελλάδα στον περιφερειακό ενεργειακό χάρτη και αποτελεί ένα καλό βήμα μπροστά στη διμερή οικονομική μας σχέση».

Όπως επισημαίνει μάλιστα ο εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής πρεσβείας, «ο πρεσβευτής κ. Pyatt έχει επισημάνει στις δημόσιες δηλώσεις του τον καινοτόμο ρόλο που είχε η GE στην υπογραφή συμφωνιών με ελληνικές εταιρείες κατά το παρελθόν, τα υψηλά πρότυπα διαφάνειας και εναρμόνισης που φέρνουν οι αμερικανικές εταιρείες και την αξία αυτών των συμφωνιών στις οικονομίες των δύο χωρών».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοινώθηκε η συνεργασία μεταξύ της ΔΕΗ και της General Electric Ευρώπης, με τον πρόεδρο της ΔΕΗ Μ.Παναγιωτάκη να κάνει λόγο για «ιστορική στιγμή».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *