«Μολύνουν την ατμόσφαιρα οι δηλώσεις Ερντογάν», λέει ο Προδρόμου

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου (Φωτογραφία: ΓΤΠ).

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Οι νέες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, μολύνουν την ατμόσφαιρα, επιχειρώντας να δημιουργήσουν ένα αρνητικό κλίμα στις προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη για επανέναρξη των συνομιλιών. Αυτή είναι η θέση της κυπριακής Κυβέρνησης, όπως την εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.

Ο κ. Προδρόμου σχολίασε τις δηλώσεις που έκανε ο κ. Ερντογάν, μετά από συνάντηση που είχε στην Αγκυρα με το λεγόμενο “πρωθυπουργό” του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, τονίζοντας τα ακόλουθα:

Σε μια περίοδο όπου, μέσα και από την πρόσφατη συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων, αλλά και τη στήριξη των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και εν  αναμονή της επίσκεψης της Ειδικής Απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό κας Τζέιν Χολ Λουτ στην Κύπρο, επιχειρείται να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και το κατάλληλο κλίμα για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών, οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, όχι μόνο δεν συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά μολύνουν την ατμόσφαιρα, επιχειρώντας να δημιουργήσουν ένα αρνητικό κλίμα στις προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ευελπιστούμε ότι η Τουρκία μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες θα επιτρέψει την επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών από εκεί όπου είχαν διακοπεί στο Κραν Μοντανά, αποφεύγοντας δηλώσεις και κινήσεις οι οποίες δεν συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available