«Μοντέλο» Μονακό ή Γιβραλτάρ θέλουν για το ψευδοκράτος

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Την ώρα που η Τουρκία εμφανίζεται ότι στηρίζει τις προσπάθειες στο Κυπριακό, κάνει διάφορες σκέψεις για το μοντέλο προσάρτησης που θα εφαρμόσει στα κατεχόμενα.

Ο «υπουργός οικονομίας και ενέργειας», Σουνάτ Ατούν  αποκάλυψε ότι «ίσως ως Μονακό, ίσως ως Γιβραλτάρ», το ψευδοκράτος θα πάρει τη θέση του στην διεθνή πολιτική ορολογία με το δικό του μοντέλο, για το οποίο διαβουλεύεται με την «μητέρα πατρίδα» Τουρκία.

Δεν πρόκειται να περιμένουν αιώνια όμηροι των διαπραγματεύσεων και μη αναγνωρισμένοι, είπε. «Εμείς πλέον αρχίσαμε να το συζητούμε αυτό (το νέο μοντέλο) στην εσωτερική μας πολιτική».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του παράνομου Μπαϊράκ, ο Ατούν μιλούσε στην σύνοδο Ενέργειας στην Αντάλεια Τουρκίας όπου ανέφερε πως εδώ και 40 χρόνια το ψευδοκράτος με τη στήριξη της Τουρκίας στέκεται στα δικά του πόδια και χάρη στην μακροοικονομική και οικονομική πολιτική μαζί με την Τουρκία, έχει πλέον τα δικά του έσοδα.

Ο Σουνάτ Ατούν σημείωσε ότι τα τελευταία 8 χρόνια τριπλασιάστηκε ο αριθμός των τουριστών που επισκέπτονται το ψευδοκράτος, οκταπλασιάστηκε ο αριθμός των επιβατών, τετραπλασιάστηκαν οι εξαγωγές και τα έσοδα από την τριτοβάθμια εκπαίδευση στο «εθνικό εισόδημα» τριπλασιάστηκαν.

Ο «υπουργός ενέργειας» έκανε λόγο σε τρία σημαντικά ενεργειακά έργα που διαχειρίζονται με την Τουρκία για τα δύο εκ των οποίων ενδιαφέρεται προσωπικά ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν. Ως πρώτο ανέφερε το έργο μεταφοράς νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα «που τα εύφορα νερά της Ανατολίας έδωσε ζωή στα ξηρά εδάφη της ΤΔΒΚ».

Τον περασμένο χρόνο, συνέχισε, υπέγραψαν συμφωνία με την Τουρκία και για το έργο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας από την Τουρκία και φέτος θα ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες γι’ αυτό.

Ως τρίτο σημείο συνεργασίας ψευδοκράτους-Τουρκίας, ο Σουνάτ Ατούν ανέφερε την συνεργασία για τις έρευνες φυσικού αερίου και πετρελαίου στη θάλασσα.

Με αφορμή την όλη συζήτηση για το μέλλον των κατεχομένων ο Τ/κ διαπραγματευτής Οζντίλ Ναμί παρενέβη καλώντας τους πάντες τα τερματίσουν τη συζήτηση: «Μην μιλάτε πλέον για Μονακό, Γιβραλτάρ και προσάρτηση. Οι Τ/κ δεν είναι μειονότητα ή κατώτερης βούλησης, είναι ίσοι ιδιοκτήτες της Κύπρου. Σε αυτό ας ενωθούμε! (να συμφωνήσουμε)».

Με ανάρτησή του στο τουίτερ ο Οζντίλ Ναμί αναφέρει ότι «κοιτάζοντας μπροστά χρειαζόμαστε γέφυρες και όχι τοίχους μεταξύ των δύο πλευρών στην Κύπρο. Η ΕΕ είναι το ισχυρότερο κοινό όραμά μας. Ας το χρησιμοποιήσουμε θετικά».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *