Μοτοσικλετιστές διαδήλωσαν στο οδόφραγμα της Δερύνειας

Το οδόφραγμα της Δερύνειας. Ο Σπύρος Σολωμός, πατέρας του δολοφονηθέντος από τους Τούρκους, Σολωμού Σολωμού, κρατώντας φωτογραφία του γιου του. διαμαρτύρεται για τη διάνοιξη του οδοφράγματος. Φωτογραφία: Πέτρος Καρατζιάς - Associated Press

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Εκατοντάδες μοτοσικλετιστές της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ και Σολωμού», κατέκλυσαν το πρωί της Κυριακής τον χώρο του ακριτικού οδοφράγματος της Δερύνειας, θέλοντας έτσι να δηλώσουν έμπρακτα την αντίθεση τους στη διάνοιξη του.

Μοτοσικλετιστές από κάθε γωνιά της Κύπρου, που έφτασαν στο οδόφραγμα μετέφεραν πέτρες πάνω στις οποίες αναγράφονται όλα τα κατεχόμενα χωριά της Κύπρου, ενώ τοποθέτησαν και δύο σταυρούς με τα ονόματα των ηρώων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, που δολοφονήθηκαν από μέλη των Γκρίζων Λύκων και τον Κενάν Ακίν στο σημείο αυτό, τον Αύγουστο του 1996.

Στον χώρο του οδοφράγματος, βρέθηκαν και συγγενείς των δύο ηρωομαρτύρων. Από την οικογένεια του Τάσου Ισαάκ, παρούσα ήταν η μητέρα του Τασούλα ενώ παρών ήταν και ο πατέρας του Σολωμού, Σπύρος Σολωμού.

Οι μοτοσικλετιστές φύτεψαν στο σημείο δεντρύλια ελιάς και χαρουπιάς, θέλοντας έτσι να δείξουν, σύμφωνα με τους διοργανωτές, πως ο Ελληνισμός θα παραμείνει στην Κύπρο όπως το περιγράφει και ο εθνικός ποιητής της Κύπρου Κώστας Μόντης στην τοπική χαρακτηριστική διάλεκτο: «Χρόνια σκλαβιές ατελείωτες. Τον πάτσον τζιαι τον κλώτσον τους. Εμείς τζιαμαί, ελιές τζιαι τερατσιές πάνω στον ρότσον τους».

Αξίζει να σημειωθεί πως για τους λόγους της εκδήλωσης στο οδόφραγμα λήφθηκαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας από την Αστυνομία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available