Μου λείπουν

Από συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Δεν έχει περάσει ούτε μήνας από τότε που οι εκπρόσωποι της πρώτης φοράς αριστερά παρέδωσαν την εξουσία και έχουν αρχίσει να μου λείπουν.

Μου λείπει η κυρά Θεανώ η Φωτίου που μας έλεγε ότι η φτώχεια του λαού μπορεί να αντιμετωπιστεί με τα …γεμιστά που «είναι εύκολο να γίνουν και είναι φθηνά».

Μου λείπει ο Δημήτρης ο Μάρδας που μας έλεγε ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως «επενδυτές» στην Ελλάδα.

Μου λείπει ο Τσακαλώτος που με τα τσαλακωμένα ρούχα προσπαθούσε να κρύψει την μεγαλοαστική καταγωγή του που με κόπο προσπαθούσε να πείσει (πολλοί το πίστευαν βέβαια) ότι έδινε μάχη για τα συμφέροντα του λαού, με τα οποία άλλωστε ο ίδιος ταυτιζόταν.

Μου λείπει ο Τέρενς Κουίκ που δεν πρέπει να άφησε μέρος πάνω στον πλανήτη που δεν πήγε απολαμβάνοντας τις βόλτες του, υποτίθεται για δουλειές του υπουργείου. Πάνω απ’ όλα μου λείπει ο ίδιος ο Αλέξης που έλεγε ψέματα ακόμα και όταν τον ρωτούσαν τι ώρα είναι. Βέβαια, αν και μου λείπουν ελπίζω να μην ξανάρθουν ποτέ.

• Ρέμος

Εν τω μεταξύ, όπως κάθε χρόνο τέτοια περίοδο, η κουβέντα στα ελληνικά κανάλια (εν μέρει το καταλαβαίνω, κάτι πρέπει να πουν) έχει να κάνει με το πόσο έχει το τραπέζι στη συναυλία που έχει καθιερώσει να δίνει ο Αντώνης Ρέμος σε ένα γνωστό μαγαζί της Μυκόνου.

Κάποιοι φαίνεται δεν έχουν πάρει ακόμα μυρωδιά ότι η αγορά είναι ελεύθερη (ακόμα και οι μαγαζάτορες ζητάνε 100.000 ευρώ αν βρεθούν άνθρωποι να τα πληρώσουν, κανένα πρόβλημα, αρκεί βέβαια να κόβουν απόδειξη – ακόμα και αν δεν βρεθεί κανείς να τα δώσει αυτά τα χρήματα πάλι κανένα πρόβλημα, εκτός βέβαια από το πρόβλημα που θα έχουν οι μαγαζάτορες που θα πρέπει εν τοιαύτη περιπτώσει να βάλουν λουκέτο).

Υστερα ξέρετε δεν είναι υποχρεωτικό να πάει κανείς σ’ αυτή τη συναυλία. Αυτά για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available