Μπρούκλιν: Ο Σύλλογος Μεσσηνίων «Αριστομένης» τίμησε την προστάτιδα του

Ο ιερατικός προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού, π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης, αριστερά, με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου Μεσσηνίων «Αριστομένης». Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου ο σύλλογος Μεσσηνίων «Αριστομένης» τίμησε τη γιορτή της Υπαπαντής του Σωτήρος, προστάτιδος της Μεσσηνίας και του συλλόγου, με πανηγυρική Θεία Λειτουργία και λιτάνευση της εικόνας στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης, ευχήθηκε μέσω “Εθνικού Κήρυκα” χρόνια πολλά στις εορτάζουσες για την ονομαστική τους εορτή, κάθε πρόοδο και ευημερία στο σύλλογο και καλωσόρισε στον Καθεδρικό Ναό τον Γρηγόρη Γουνάρδη ο οποίος θα εκτελεί χρέη βοηθού ιερέα.

Ο πρόεδρος των Μεσσηνίων «Αριστομένης», Γιώργος Μασουρίδης, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την διατήρηση και διάδοση του πολιτισμού, της γλώσσας, των ηθών και εθίμων.

Από αριστερά, Βασίλης Πετρόπουλος, μέλος του συλλόγου από το 1946, Χαράλαμπος Παλουμπής, πρόεδρος εκκλησιαστικού συμβουλίου Καθεδρικού Ναού, Βίκυ Νανά, δασκάλα. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

“Ο σύλλογος μας”, τόνισε “ένας από τους ιστορικότερους της Νέας Υόρκης, ιδρύθηκε το 1935 με μεγάλο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο.

Σήμερα έχουμε 250 μέλη, με όλο το διοικητικό συμβούλιο να αποτελείται από νέους σε ηλικία ανθρώπους, γεγονός που μας γεμίζει με αισιοδοξία για το μέλλον.
Αμεση προτεραιότητα μας είναι να φέρουμε κοντά μας τη νεολαία διότι μόνο έτσι θα διαφυλάξουμε την ελληνική και ορθόδοξη ταυτότητα μας”.

Ο Βασίλης Πετρόπουλος, μέλος του συλλόγου από το 1946, μίλησε στην εφημερίδα με συγκίνηση για τα πρώτα του χρόνια στην Αμερική, στους αγώνες των παλαιών μεταναστών στην διατήρηση της Ελληνορθόδοξης παράδοσης και τη χαρά που νιώθει σήμερα βλέποντας τους νέους να αναλαμβάνουν τα ηνία του συλλόγου.

“Ηρθα στην Αμερική” ανέφερε “18 χρονών από το χωριό Ευα Μεσσηνίας και τώρα είμαι 91 χρονών.
Οπως όλοι οι μετανάστες έτσι και εγώ με τη σκληρή δουλειά κατάφερα να έχω μία όμορφη ζωή και μία ευλογημένη οικογένεια.
Τα τελευταία 40 χρόνια πηγαίνω κάθε καλοκαίρι στο χωριό μου τα οποίο υπεραγαπώ.
Εύχομαι χρόνια πολλά στην Ομογένεια με υγεία και ευημερία”.

Ο σύλλογος Μεσσηνίων «Αριστομένης» τίμησε τη γιορτή της Υπαπαντής του Σωτήρος, προστάτιδος της Μεσσηνίας και του συλλόγου, με Θεία Λειτουργία και Λιτάνευση της εικόνας στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Ο βοηθός ιερέα, Γρηγόρης Γουνάρδης, ευχαρίστησε την Ιερά Αρχιεπισκοπή για όλα όσα τον έχει διδάξει, για την πνευματική θωράκιση και στήριξη, καθώς και τον Καθεδρικό Ναό για την θερμή υποδοχή και αγάπη.

“Καθημερινά θα προσφέρω τις υπηρεσίες μου τόσο στο ναό όσο και στο ημερήσιο σχολείο της κοινότητας το “Αργύριος Φάντης”.

Εύχομαι και προσεύχομαι στο θεό να μου δίνει δύναμη ώστε να φανώ αντάξιος των προσδοκιών όλων”, είπε.

Τέλος, να σημειωθεί μετά τη Θεία Λειτουργία προσφέρθηκε γεύμα στους παρευρισκομένους στην κοινοτική αίθουσα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available