Μωραίνει ο Θεός αυτόν που θέλει να καταστρέψει

Κύριε Διευθυντά,

Στην τραγωδία του Σοφοκλή «Αντιγόνη» υπάρχει σ’ ένα σημείο η φράση: «Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι». Η φράση αυτή έχει την έννοια ότι «μωραίνει ο Θεός αυτόν που θέλει να καταστρέψει» και χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις που διαπιστώνεται μια μεγάλη ανοησία, μια καταστροφική συμπεριφορά ή απόφαση.

Δυστυχώς, ταιριάζει απόλυτα με την αντίδραση του Ελληνοαμερικανού πολιτειακού γερουσιαστή της Νέας Υόρκης, Μιχάλη Γιάνναρη, ενάντια στα σχέδια δημιουργίας κεντρικών γραφείων της εταιρείας Amazon στο Λονγκ Αϊλαντ Σίτι του Κουίνς.

Κύριε Γιάνναρη, κάποτε, ήσουν το καμάρι του Ελληνισμού στη Νέα Υόρκη. Ησουν το πρότυπο για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Ολοι αναφέραμε το όνομά σου και νιώθαμε να ψηλώνουμε κάποιους πόντους από εθνική υπερηφάνεια.

Ολοι οι ομογενείς, ανεξάρτητα από ιδεολογικές και κομματικές τοποθετήσεις, σε στηρίξαμε από την αρχή, πρώτα γιατί είσαι Ελληνας και μετά επειδή πιστέψαμε ότι θα υποστηρίξεις τα δικαιώματά μας και τα συμφέροντα της περιοχής που εκπροσωπείς.

Ενώ λοιπόν είχες την υποστήριξη και την εκτίμηση όλων μας, τελικά κατάφερες να τα γκρεμίσεις όλα με δική σου ευθύνη. Μας θυμίζεις την ιστορία με τον Πύργο της Βαβέλ, όπου η προσπάθεια για φήμη και εξουσία επέφερε τελικά την πτώση και την καταστροφή των πάντων.

Η φανατική αντίδρασή σου ενάντια στην οικοδόμηση κεντρικών γραφείων της Amazon στην περιοχή του Λονγκ Αϊλαντ Σίτι είχε ως αποτέλεσμα να καταστείς ο κύριος υπεύθυνος για τη ματαίωση αυτού του σημαντικού έργου στη Νέα Υόρκη.

Με την υλοποίησή του θα δημιουργούνταν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, θα ενισχύονταν κάθε λογής επιχειρήσεις της περιοχής, της Αστόριας και γενικότερα της πόλης μας. Επομένως, το όφελος θα ήταν μεγάλο και για την Ομογένεια.

Κύριε Γιάνναρη, θα μπορούσες να έχεις τις διαφωνίες σου και ίσως ορισμένες να είναι δικαιολογημένες. Αλλά, μέσα στα πλαίσια της Δημοκρατίας, ήσουν υποχρεωμένος πάνω απ’ όλα να σκεφτείς το γενικό καλό και να ήσουν προσεκτικός στον τρόπο που διαφωνούσες ώστε να αποφευχθούν οι αρνητικές εξελίξεις.

Με τον πόλεμο που κήρυξες και ακύρωσες τα σχέδια για να έρθει η Amazon στο Λονγκ Αϊλαντ Σίτι, πιστεύω ότι έχασες πλέον τη σχέση σου με την πλειοψηφία των ψηφοφόρων σου, με την Ομογένεια και γίνεσαι ο χειρότερος πολιτικός που πέρασε απ’ αυτή την περιφέρεια.

Η στάση σου για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι ακατανόητη και απαράδεκτη. Θέλεις να κάνεις σοσιαλιστική περιφέρεια. Μη ξεχνάς ότι η Αμερική δεν είναι σοσιαλιστική χώρα.

Λειτουργεί και αναπτύσσεται με βάση την καπιταλιστική ιδεολογία, η οποία συνδυάζει την ελεύθερη οικονομία με τα κοινωνικά προγράμματα και τις εθελοντικές συνεισφορές για σκοπούς αγαθοεργίας. Αυτό είναι το μεγαλείο της Αμερικής!

Κύριε Γιάνναρη, με δική σου ευθύνη γκρέμισες ό,τι προσπάθησες να χτίσεις τόσα χρόνια ως πολιτικός στην περιφέρειά σου. Λυπάμαι για την απαράδεκτη στάση σου.

Και ξέρω ότι τις απόψεις αυτές συμμερίζονται πάρα πολλοί ομογενείς. Εκανες μεγάλη ζημιά στον εαυτό σου, στην πόλη σου και στον Ελληνισμό της περιοχής που σε ανέδειξε.

Στάθης Βαλιώτης
Νέα Υόρκη, ΝΥ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available