Μόνο το χρήμα και η δόξα υπάρχουν

Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ.

Και μετά μιλάμε για ισονομία και ίσες ευκαιρίες, ή μιλάμε για «ταγμένους» σε κόμματα και ιδέες. Τίποτα δεν ισχύει πέρα από το χρήμα και τη δόξα, ανάλογα τι θέλει ο καθένας. Και θα αναφέρω ένα «φρέσκο» χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι περνάει σιγά – σιγά στην κοινή γνώμη χωρίς να το καταλαβαίνουν οι πολλοί, γιατί απλά δεν το ξέρουν.

Την κεντρική διανομή και μεταφορά του Τύπου στην Ελλάδα έχει μία εταιρεία. Αυτή η εταιρεία, που θεωρητικά δεν πρέπει να στηρίζει ή υποστηρίζει καμία εφημερίδα έστειλε την περασμένη Παρασκευή σε όλους τους υποπράκτορές της μία Γενική Εγκύκλιο που έπρεπε να εφαρμόσουν την περασμένη Κυριακή.

Στην Γ.Ε. ανέφερε πως οι υποπράκτορες θα πρέπει να συνεργαστούν για τη σωστή διανομή, επάρκεια και ιδιαίτερα προβολή και ανάρτηση (συγκεκριμένης) εφημερίδας σε εμφανή θέση του εκθεσιακού χώρου όλων των σημείων πώλησης του Δικτύου (τους) καθ’ όλη τη διάρκεια της κυκλοφορίας της.

Με λίγα λόγια να προβάλουν εις βάρος άλλων εφημερίδων αυτήν την συγκεκριμένη εφημερίδα της οποίας το όνομα, φυσικά, αναφέρει, γιατί, όπως γράφει η Γ.Ε. στο φύλλο της Κυριακής θα έχει αποκλειστικά ρεπορτάζ πανελλαδικού ενδιαφέροντος με πολιτικό-κοινωνικό-οικονομικές διαστάσεις.

Α, έχει και καλύτερο η Γ.Ε. Αναφέρει πως η εκδοτική εταιρεία που είναι πίσω από την εφημερίδα θα κάνει… ελέγχους με δικούς επιθεωρητές σε σημεία πώλησης…
Και το ζουμί πριν από τα, αρχικά, συμπεράσματα: Η εταιρεία ανήκει σε πολύ μεγάλο επιχειρηματία που δεν τον λες και φιλο-κυβερνητικό, ενώ η εφημερίδα σε φιλο-κυβερνητικό.

Β.Μ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available