Νέα αρχή για τον Αγ. Νικόλαο, λέει η Αρχιεπισκοπή – Ορκωμοσία του νέου Συμβουλίου

Από την ορκωμοσία του νέου Συμβουλίου (Board of Trustees) για τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου. Φωτογραφία: GOA/Δημήτριος Πανάγος.ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σύμφωνα με ανακοινωθέν της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, με ημερομηνία την 10η Δεκεμβρίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου 6 Δεκεμβρίου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος προέβη στον επίσημο διορισμό του Διοικητικού Συμβουλίου (Board of Trustees) για τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν.

Επρόκειτο, ανέφερε η σχετική ανακοίνωση, για «ιστορική και συναισθηματική» στιγμή που έλαβε χώρα στο παρεκκλήσι του Αποστόλου Παύλου, η οποία σηματοδοτεί «μία νέα αρχή στην ζωή αυτής της ιερής εκκλησίας».

Τα μέλη του Συμβουλίου, σε αλφαβητική σειρά είναι: Ρίτσαρντ Μπράουν (Richard Browne, Managing Partner, Sterling Project Development), Στέφανος Τσερπέλης (Stephen Cherpelis, Past Vice Chairman of the Direct Archdiocesan District Council), Ανθούλα Κατσιματίδη (Anthoula Katsimatides, Vice President, Family Relations at Lower Manhattan Development Corp. και αδερφή θύματος της 9/11), Τζορτζ -Γιώργος- Μιχάλτσης (George Mihaltses, Vice President for Government and Community Affairs, New York Public Library), Τζορτζ -Γιώργος- Τσαντίκος (George Tsandikos, Vice Chairman of the Archdiocesan Council), Μάικλ -Μιχάλης- Ψαρός (Michael Psaros, Former Treasurer of the Archdiocesan Council).

Επιπρόσθετα μέλη εξελέγησαν από το αρχικό ενοριακό συμβούλιο. Σε αλφαβητική σειρά: Ελίζαμπεθ Δημονέκα-Μπρόντι (Elizabeth Dimonekas-Brody), Τζοάν Δημονέκας (Joan Dimonekas), Ρεγκίνα Κατωπόδη (Regina Katopodis), Θεόδωρος Π. Κλίνγκος (Theodore P. Klingos, εκτελεστικός για χρηματοδότηση, ρευστότητα και προϋπολογισμό), Σταμάτιος Λύκος (Stamatios Lykos, αρχιτέκτονας), Ολγα Παυλάκου (Olga Pavlakos, δικηγόρος) και Πίτερ Ζαχαράτος (Peter Zaharatos, αρχιτέκτονας Design Z, LLC).

Τέλος, ως μέλη Ex-Officio είναι οι: π. Μαρκ Λεοντής (Fr. Mark Leondis, πρόεδρος, Archdiocesan Presbyters Council), Δρ Αντώνης Λυμπεράκης (Dr. Anthony Limberakis, National Commander of the Archons), Μαρία Λόγκους (Maria Logus, President, National Philoptochos), Τζορτζ Λούκας (George E. Loucas, President, AHEPA), Αργύρης Βασιλείου (Argyris Vassiliou, President, L100) και ένας οριζόμενος από τον πρόεδρο του FAITH Endowment.

Μετά το πέρας της τελετής, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, μίλησε για την επίσκεψή του νωρίτερα, την ίδια μέρα στον υπό κατασκευή Αγιο Νικόλαο όπου προσευχήθηκε και ευλόγησε το εσωτερικό με Αγιο Νερό από το Μπάρι της Ιταλίας, όπου αναπαύονται τα ιερά οστά του Αγίου Νικολάου.

Μετά το πέρας της επίσκεψής του, ο Αρχιεπίσκοπος, σύμφωνα πάντα με το ανακοινωθέν, τοποθέτησε μία εικόνα του Αγίου Νικολάου εντός του ναού και επεσήμανε ότι γοητεύτηκε από το εσωτερικό του και την γύρω περιοχή, με το Liberty Park, το 9/11 Memorial, καθώς και την αρχιτεκτονική τελευταίας τεχνολογίας όλων των κτιρίων εκεί.

Ο Αρχιεπίσκοπος σχολίασε πως «η εκκλησία του Αγίου Νικολάου είναι ένα δώρο από τον παράδεισο που ο Θεός εδραίωσε για όλους τους πιστούς μας και όλους τους ανθρώπους. Εχουμε μία ιερή αποστολή να κάνουμε οτιδήποτε δυνατό για την ταχεία και σωστή ολοκλήρωσή του».

Μετά την τελετή, το Συμβούλιο συνεδρίασε για πρώτη φορά και διόρισε ως πρόεδρο τον Τζορτζ Μιχάλτση, αντιπρόεδρο την Ολγα Παυλάκου, γραμματέα την Ελίζαμπεθ Δημονέκα-Μπρόντι και ταμία τον Θεόδωρο Π. Κλίνγκο.

Το συναίσθημά τους, ανέφερε το ανακοινωθέν, είναι πως ο Θεός κάλεσε τον καθένα σε αυτή την ιστορική στιγμή για να αναλάβουν τη μεγάλη ευθύνη της ολοκλήρωσης του πιο σημαντικού οίκου λατρείας που χτίστηκε οπουδήποτε στον Κόσμο μετά τα τραγικά γεγονότα της 9/11.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available