Νέα διοίκηση και νέα γραφεία για τους Κρητικούς του Μόντρεαλ

Τα νέα γραφεία της Ένωσης Κρητών Μόντρεαλ, στην οδό Καρτιέ (δυτικά) του Σόμεντι- Λαβάλ στο Μόντρεαλ: Φωτογραφία: Facebook/Creta’s Association of Montreal.

ΜΟΝΤΡΕΑΛ. «Κρητικό σουβλάκι φέστιβαλ» οργανώνει στις 2, 3 και 4 Σεπτεμβρίου η Ένωση Κρητών Μόντρεαλ, με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας των νέων γραφείων της, σε νέο μεγάλο χώρο, στην οδό Καρτιέ, στο Σόμεντι- Λαβάλ.

Η Ένωση, υπό νέο διοικητικό συμβούλιο και με νέο πρόεδρο τον Τζίμη Νικολιδάκη, καλεί όλους τους Έλληνες του Μόντρεαλ να δώσουν το παρών στην τριήμερη γιορτή και, ταυτόχρονα, όσοι νέοι ηλικίας έως 21 ετών το επιθυμούν να μάθουν κρητικούς χορούς με δασκάλους τον Βασίλη Μπουρμπούνη, την Ροδάνθη Τσαγκαράκη και την Γεωργία Ρεβελάκη.

Η Ένωση Κρητών Μόντρεαλ είναι μια από τις πιο δραστήριες, πολυπληθείς και ιστορικές στην βόρεια Αμερική καθώς η λειτουργία της χρονολογείται από τον Ιανουάριο του 1912, με τίτλο, τότε, «Κρητική Αδελφότητα Μίνως». Με 35 μέλη αρχικά, όσοι ήταν και οι Κρητικοί του Μόντρεαλ και με πρώτο πρόεδρο τον μηχανικό Γ. Κάλφα, εκ των πρωτεργατών στην ίδρυση της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ.

Σήμερα υπολογίζεται ότι στο Μόντρεαλ ζουν περισσότεροι από 6.000 Κρητικοί, αναπτύσσοντας πολυσχιδή δραστηριότητα στους κόλπους της ελληνικής παροικίας. Το δε χορευτικό συγκρότημα της Ένωσης αριθμεί περί τους 120 νέους και νέες.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης αποτελείται από τον πρόεδρο Τζίμη Νικολιδάκη, επιτυχημένο επιχειρηματία στον χώρο της εισαγωγής και εμπορίας τροφίμων, αναψυκτικών κ.λπ. και με μέλη τους Στέφανο Φασούλα, Μάνι Σημανταράκη, Τάσο Βαμιανάκη, Τζο Μαραβελάκη, Τζον Τζουτζουράκη, Δήμητρα Τζουτζουράκη, Μάνι Κακουράκη, Νίκο Σφακιανάκη, Γιάννη Χασουράκη και Κώστα Ζαχαριουδάκη.

«Ευελπιστούμε τα επόμενα δυο χρόνια να κρατήσουμε τις παραδόσεις μας, τον πολιτισμό μας, τους χορούς μας και την νεολαία μας ψηλά, με την δική σας συμμετοχή και υποστήριξη», ανέφερε στην πρώτη δήλωση του ο κ. Νικολιδάκης.

Προσθέτοντας ότι «με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας των νέων γραφείων μας έχουμε σημαντικές ανακοινώσεις να κάνουμε και παράλληλα ν’ αναγγείλουμε εκδηλώσεις που έχουμε ήδη δρομολογήσει».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available