Νέα νομικά προβλήματα για τον P. Caneiro, τον κατηγορούμενο για το φόνο την οικογένεια ομογενούς

O Paul Caneiro το Νοέμβριο του 2018 (Patti Sapone/NJ Advance Media via AP, Pool, File)

ΝΕΑ ΙΕΡΣΕΗ. Ο Πολ Κανέιρο (Paul Caneiro), ο οποίος κατηγορείται για το φόνο -με κίνητρο «οικονομικής φύσης» κατά τις Αρχές- του αδελφού του Κιθ Κανέιρο (Keith Caneiro), της συζύγου αυτού, ομογενούς, Τζένιφερ Καρύδη Κανέιρο (Jennifer Karidis Caneiro) και των δύο ανήλικων παιδιών τους, Τζέσε και Σοφίας, αντιμετωπίζει νέα προβλήματα με το νόμο, σύμφωνα με το «NBC New York».

Ο 51χρονος Π. Κανέιρο, υπενθυμίζεται πως έχει δηλώσει «αθώος» ενώπιον του δικαστηρίου για τους 4 φόνους, καθώς και για άλλες κατηγορίες εναντίον του, όπως εμπρησμός και παραβάσεις για κατοχή όπλων.

Ο κατηγορούμενος αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου εκ νέου στις 29 Ιουλίου και παραμένει υπό κράτηση μέχρι να γίνει η δίκη του.

Πλέον αντιμετωπίζει και μία κατηγορία για ασφαλιστική απάτη δευτέρου βαθμού, όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας της Monmouth County Prosecutor, Κρίστοδερ Τζ. Γκραμιτσιόνι (Christopher J. Gramiccioni) την Τρίτη.

Οπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, ο Π. Κανέιρο έλαβε επιδόματα αναπηρίας από μία ασφαλιστική εταιρεία, σε σχέση με ένα ατύχημα με αυτοκίνητο που έγινε το Νοέμβριο του 2012, ενώ συνέχιζε να εργάζεται σε δύο οικογενειακές επιχειρήσεις. Το εισόδημά του από αυτές τις δουλειές τότε, φερόταν να πηγαίνει στη σύζυγό του, η οποία δεν εργαζόταν εκεί.

Οι κατηγορίες για φόνους

Δικαστικά έγγραφα που επικαλείτο το «CBS New York» επισημαίνουν ότι το βράδυ πριν τους φόνους, ο Κιθ Κανέιρο έστειλε ένα email σε «δύο επιχειρηματικούς εταίρους καταδεικνύοντας ότι έλειπαν χρήματα από την εταιρεία και ότι θα σταματούσε την πληρωμή (στη σύζυγό του Πολ) μέχρι να εντοπίσει τα χρήματα που λείπουν».

Οι δικηγόροι του Πολ Κανέιρο είπαν ότι αγαπά την οικογένειά του και πως «κατηγορείται λανθασμένα».

Υπενθυμίζεται ότι το έγκλημα διαπράχθηκε την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018, στην έπαυλη της οικογένειας του Κιθ και της Τζένιφερ Καρύδη Κανέιρο στο Κολτς Νεκ, που έπειτα παραδόθηκε στις φλόγες.

Οπως επεσήμανε τότε ο εισαγγελέας της Monmouth County, Κρίστοφερ Τζ. Γκραμιτσιόνι (Christopher J. Gramiccioni), πιθανά κίνητρα «οικονομικής φύσης» οδήγησαν στο έγκλημα και εκκρεμεί η έρευνα στα οικονομικά στοιχεία, κάτι που, όπως είπε, μπορεί να πάρει χρόνο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available