Νέα στήριξη συνδικαλιστών στον Κώστα Κωνσταντινίδη

Φωτογραφία αρχείου: Ευγενική παραχώρηση της εκστρατείας του Κώστα Κωνσταντινίδη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τις συμμαχίες του στον χώρο των συνδικαλιστικών σωματείων (unions), εν όψει των εμβόλιμων εκλογών της 24ης Μαρτίου, εξακολουθεί να χτίζει ο ομογενής υποψήφιος πρόεδρος του Κουίνς, και δημοτικός σύμβουλος, Κώστας Κωνσταντινίδης.

Αυτή τη φορά ήταν οι «Teamsters Local 553», ένα συνδικαλιστικό σωματείο το οποίο έχει στους κόλπους του περισσότερα από 5.000 μέλη στη Νέα Υόρκη, που εξέφρασε την υποστήριξή του στον κ. Κωνσταντινίδη, ως προοδευτικό υποψήφιο πρόεδρο του Κουίνς.

Σε κορυφαία διοικητική θέση του σωματείου αυτού βρίσκεται ένας ομογενής, ο Δήμος Δημόπουλος (Demos P. Demopoulos), ο οποίος διατελεί Γραμματέας & Ταμίας του Δ.Σ. Σε δηλώσεις του, ο κ. Δημόπουλος μίλησε με θερμά λόγια για την υποψηφιότητα και την πολιτική δραστηριότητα του Κώστα Κωνσταντινίδη.
«Το ‘Local 553’ είναι πολύ περήφανο που υποστηρίζει τον Κώστα Κωνσταντινίδη, διότι έχει αποδειχθεί ένας γενναίος σύμμαχος των μελών μας. Αντιλαμβάνεται πραγματικά την αξία των σωματείων εργαζομένων στη Νέα Υόρκη. Γνωρίζουμε ότι θα συνεχίσει να προστατεύει τις προστατευόμενες από συλλογικές συμβάσεις θέσεις εργασίας (union jobs) ως πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος του Κουίνς».

Από την πλευρά του, ο κ. Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε στην «παράδοση του ‘Local 553’ στη Νέα Υόρκη» και επανέλαβε την πρόθεσή του να σταθεί στο πλευρό της εργατικής τάξης.

«Το ‘Local 553’ έχει μια βαθιά παράδοση στη Νέα Υόρκη, καθοδηγώντας τα μέλη του, προκειμένου να μπορούν να προσφέρουν στις οικογένειές τους. Είναι μια από τις πιο σημαντικές τιμές στην ζωή μου, να μάχομαι στο πλευρό τους, προκειμένου να ανοίξουν τον δρόμο προς την μεσαία τάξη, για τις οικογένειες των μεταναστών μας. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω την υποστήριξή τους», είπε ο Κώστας Κωνσταντινίδης.

Το «Teamsters Local 553» είναι ένα από τα παλαιότερα σωματεία, περιλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, οδηγούς μεταφορικών οχημάτων και σχολικών λεωφορείων. Παράλληλα, έχει διατηρήσει και τους χειριστές αμαξών, που ήταν από τα αρχικά μέλη κατά τα πρώτα χρόνια ίδρυσής τους, όπως είναι οι χειριστές του Central Park.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available