Νέο χαμηλό βαρομετρικό κρατά στην «κατάψυξη» και την Κύπρο

Στο ψυγείο μπήκε η Κύπρος που πλήττεται από χαμηλό βαρομετρικό. Η φωτογραφία είναι από το χιονισμένο Τρόοδος (Φωτογραφία: Σταύρος Ιωαννίδης, ΓΤΠ).

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Νέο χαμηλό βαρομετρικό αναμενόταν να επηρεάσει από αργά το βράδυ της Δευτέρας την Κύπρο, σύμφωνα με ο Τμήμα Μετεωρολογίας. Με βάση τη πρόγνωση, το νέο χαμηλό βαρομετρικό θα φέρει χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές, καταιγίδες και χιόνια μέχρι τις ημιορεινές περιοχές.

Αργά το βράδυ και προς τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 5 βαθµούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και γύρω στους µείον 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στα ορεινά αναµένονται χιόνια, ενώ τη νύκτα πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο και σε ηµιορεινές περιοχές. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση, για να κυµανθεί κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Λόγω βροχοπτώσεων ή παγετού σε πολλές περιοχές το οδόστρωμα είναι επικίνδυνο και η Αστυνομία καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ενώ όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος είναι κλειστοί, λόγω παγετού. (Προδρόμου – Τροόδους, Πλατρών – Τροόδους, Καρβουνά – Τροόδους).

Ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα 4Χ4 ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ήταν οι δρόμοι: Μονιάτη – Πλατρών, Ζωοπηγής- Αγίου Θεοδώρου, Αγρού – Παλαιχωρίου, Χαντριών – Κυπερούντας – Καρβουνά, Πεδουλά – Προδρόμου, Πεδουλά – Pinewood – Κακοπετριάς, Προδρόμου – Λεμύθου, Προδρόμου – Τροοδίτισσας – Πλατρών , Κακοπετριάς – Καρβουνά, Κύκκου – Κάμπου.\

Στο μεταξύ νέα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Επαρχίας Πάφου προκάλεσαν η παρατεταμένη βροχόπτωση της προχθεσινής νύκτας και τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα, επικίνδυνο θεωρείται από την Αστυνομία τμήμα του δρόμου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς, το οποίο υπέστη καθίζηση, ενώ για έκτη ημέρα το γεφύρι του ποταμού Τζιελεφού εξακολουθεί να είναι κλειστό.

Κλειστά παρέμειναν τη Δευτέρα σχολεία στις ορεινές περιοχές, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν και ειδικότερα λόγω παγετού, το Γυμνάσιο στη Λεμύθου, το Νηπιαγωγείο Πλατρών και το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Κυπερούντας παρέμειναν κλειστά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available