Ναούμ Πασβάτης: Να κρατάμε τη φλόγα του Ελληνισμού ζωντανή

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας και υπεύθυνων Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης του Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ Ν. Υόρκης, Διονύσης Βορεάδης (αριστερά) μαζί με τον πρόεδρο του Συνδέσμου, Ναούμ Πασβάτη, στον νέο χώρο που στεγάζεται η «καρδιά» του ΠΑΟΚ στη Ν. Υόρκη. Φωτογραφία: Σύνδεσμος Φίλων ΠΑΟΚ Νέας Υόρκης.

Τους Συνδέσμους Φίλων ποδοσφαιρικών ομάδων τους έχουμε μάθει να έχουν έναν και μόνο έναν ρόλο: Να στηρίζουν και να ακολουθούν την ομάδα τους. Τίποτε άλλο. Μόνο την ομάδα τους και μάλιστα στη λογική του «όσο πιο πολύ φασαρία τόσο πιο αγαπητοί είμαστε». Ομως ο Σύνδεσμος Φίλων ΠΑΟΚ Νέας Υόρκης «Σάκης Ιγνατιάδης» ακολουθεί άλλον δρόμο. Εντελώς άλλον δρόμο. Χωρίς φασαρίες, χωρίς τυμπανοκρουσίες, μόνο με δουλειά, αγάπη, πάθος και μεγάλη θέληση για πάσης φύσεως βοήθεια ο Σύνδεσμος προσφέρει τα πάντα στον ΠΑΟΚ και όχι μόνο.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Ναούμ Πασβάτης και ο υπεύθυνος επικοινωνίας και υπεύθυνος Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης του Συνδέσμου Διονύσης Βορεάδης αφού μάς παρουσίασαν τον νέο τους χώρο και μάς είπαν την ιστορία του Συνδέσμου στη συνέχεια αποκάλυψαν τον πραγματικό λόγο της ύπαρξης του Συνδέσμου. «Αυτό όμως που θέλουμε είναι να μην είμαστε ένας κλασικός Σύνδεσμος αλλά να ξεφύγουμε από αυτό και να έχουμε πιο ομογενειακό, πιο κοινωνικό πρόσωπο. Γιατί όταν ζεις μακριά από την πατρίδα, είναι σημαντικό ο κάθε φορέας (Σύνδεσμος, Ομοσπονδία κ.α.) να κρατάει και τη νεολαία μέσα του. Οπότε δεν χάνεται η σπίθα της Ελλάδας. Είτε μέσω του Συνδέσμου του ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, ή του Συλλόγου της Καστοριάς που είμαι εγώ κρατάς τον Ελληνισμό ενεργό. Ενας σημαντικός λόγος είναι κι αυτός. Δηλαδή να φέρουμε τα παιδιά στον Σύνδεσμο, να μάθουν τι είναι ο ΠΑΟΚ και κρατάμε τη φλόγα του Ελληνισμού ζωντανή, ο καθένας όπως μπορεί. Και αυτό είναι το σημαντικότερο έργο που μπορούμε να επιτελέσουμε σαν Σύνδεσμοι ή Σύλλογοι στο εξωτερικό».
Και όταν ακούς τέτοια πράγματα από… Συνδεσμίτες και μάλιστα μεγάλης ομάδα, μόνο μία λέξη: «Σεβασμός».

Σύνδεσμος Φίλων ΠΑΟΚ Νέας Υόρκης. Γέννηση και πορεία;
Ναούμ Πασβάτης: «Ο Σύνδεσμος ξεκίνησε το 1996 με ιδρυτή και πρώτο πρόεδρο τον Σάκη Ιγνατιάδη. Αυτός μαζί με τον πρόεδρο από την Θεσσαλονίκη, τον Κώστα Μάστορα του ΤΙΤΑΝ και αρκετούς άλλους έκαναν την πρώτη συγκέντρωση στο Κρίσταλ Πάλλας. Εγιναν εκλογές, βγήκε ο Σάκης πρόεδρος και από τότε ξεκίνησαν. Μετά που ‘έφυγε’ ο Σάκης, ο Σύνδεσμος έπεσε σε… αδράνεια και η επαναδραστηριοποίησή του ήρθε πριν από τέσσερα χρόνια».

Διονύσης Βορεάδης: «Το όνομα του Σάκη Ιγνατιάδη είναι δίπλα στο ‘Σύνδεσμος Φίλων ΠΑΟΚ Νέας Υόρκης’. Δηλαδή δώσαμε το όνομα του Σάκη στον Σύνδεσμο. Χάρη στον Σάκη ξεκίνησε ο Σύνδεσμος και χάρη σ’ αυτόν συνεχίζει και τώρα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης προσφέρει πλακέτα – δώρο στον πρόεδρο του Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ Ν. Υόρκης Ναούμ Πασβάτη. Φωτογραφία: Σύνδεσμος Φίλων ΠΑΟΚ Νέας Υόρκης.

Ναούμ Πασβάτης: «Προ τεσσάρων ετών κάποια παιδιά από εδώ ανέλαβαν μία πρωτοβουλία να ξεκινήσει ο Σύνδεσμος. Τα παιδιά αυτά ήταν ο Κώστας Ευκαρπίδης, ο Αλέξανδρος Βλάχος, η Ολυμπία Ιγνατιάδη και η Ανατολή Μάστορα. Τα παιδιά έκαναν την κίνηση, ξεκίνησαν οι συνελεύσεις και δημιουργήθηκε ένα καλό σώμα. Το πρόβλημα ήταν ο χώρος, γιατί πρέπει να έχεις μεγάλα ποσά για να κρατήσεις χώρο για τον Σύνδεσμο. Οταν την πρώτη φορά που ήρθε ο Ιβάν Σαββίδης σε μας και κόψαμε μαζί την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας στον Σύλλογο Ποντίων, έγινε πρόταση από τους ανθρώπους του Συλλόγου να μείνουμε στον χώρο τους. Μας παραχωρούσαν τον χώρο τους για να είμαστε εκεί. Αυτό το εκμεταλλευτήκαμε στο έπακρο και μαζί με άλλα παιδιά πήγαμε στον χώρο τους. Ετσι δημιουργήσαμε τον υπόγειο χώρο με προσωπική εργασία μετά τις δουλειές μας. Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων της Νέας Υόρκης κάλεσε τον πρόεδρό μας, Ιβάν Σαββίδη να είναι Τελετάρχης της Παρέλασης. Εμείς πήραμε την ευκαιρία και είπαμε να κάνουμε τα εγκαίνιά μας. Στείλαμε πρόταση στον κ. Σαββίδη που έγινε αμέσως αποδεκτή. Ετσι είχαμε εγκαίνια που μόνο στα όνειρά μας μπορούσαμε να σκεφτούμε. Είχαμε τον πρόεδρό μας, Ιβάν Σαββίδη, είχαμε τέσσερις παλαίμαχους άσους του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Σαλπιγγίδης από τη δεκαετία του 2000, ο Γιώργος Τουρσουνίδης από τη δεκαετία του 1990, ο Κυριάκος Αλεξανδρίδης από τη δεκαετία του 1980 και ο Φιλώτας Πέλλιος από τη δεκαετία του 1970. Επίσης είχαμε τον Τριανταφυλίδη, πρώην δημοσιογράφο και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πολύ κόσμο. Τα εγκαίνια έγιναν με τον πιο επίσημο τρόπο και μάλιστα την επόμενη μέρα πήγαμε και κάναμε παρέλαση μαζί και κατέβηκε ο πρόεδρος από τα επίσημα και περπάτησε με τους Πόντιους και μαζί μας. Μετά τη παρέλαση κόψαμε την πίτα και κάπως έτσι ξεκίνησε ο Σύλλογος. Ηταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί για μας.
Και φτάνουμε στο ‘σήμερα’ όπου πριν λίγο καιρό έγιναν κάποια πράγματα στον Ποντιακό Σύλλογο και έπρεπε να φύγουμε από κει. Τότε πήραμε την απόφαση να βρούμε έναν δικό μας χώρο και να πάμε μόνοι μας. Στην απόφαση αυτή οδηγηθήκαμε από τη σκέψη ότι πλέον έχουμε τα άτομα και τους οικονομικούς πόρους να σταθούμε μόνοι μας και να κρατηθεί ο Σύνδεσμος. Βρήκαμε τον χώρο και δέκα παιδιά είπαμε να βάζουμε ό,τι μπορεί ο καθένας για να συντηρήσουμε τον χώρο τον πρώτο καιρό. Επίσης ό,τι μπορούμε από μπλούζες, συνδρομές κα. προκειμένου να κινηθεί όπως πρέπει ο Σύνδεσμος. Είμαστε πολύ καλά, πάμε πολύ καλά, γιατί μας στηρίζει ο κόσμος. Βέβαια σημαντικό ρόλο παίζει και η ομάδα. Η πορεία της ομάδας και οι κινήσεις που κάνει. Αν δεν πάει καλά η ομάδα δεν ακολουθεί και ο κόσμος. Ενώ όταν πάει είναι καλό.
Αυτό όμως που θέλουμε είναι να μην είμαστε ένας κλασικός Σύνδεσμος αλλά να ξεφύγουμε από αυτό και να έχουμε πιο ομογενειακό, πιο κοινωνικό πρόσωπο. Μια χρονιά μαζέψαμε σχολικά είδη και τα δώσαμε στο σχολείο της Αγίας Αικατερίνης και σε ένα δημόσιο σχολείο. Πέρυσι κάναμε εθελοντική αιμοδοσία, κάτι που θα επαναλάβουμε και φέτος».

Διονύσης Βορεάδης: «Ολες αυτές τις δράσεις θα τις συνεχίσουμε. Απλά έχουμε σταματήσει τώρα επειδή ρίξαμε όλο το βάρος μας στο χώρο του Συνδέσμου. Αλλά από τώρα που είμαστε έτοιμοι με το χώρο μας θα ξεκινήσουμε πάλι όλες τις δράσεις μας, και μάλιστα σε ετήσια βάση.

Ναούμ Πασβάτης: «Ναι, είχαμε διάφορα θέματα και κυρίως με τον χώρο μας. Τελείωσαν όλα αυτά και είμαστε μια χαρά στον νέο χώρο μας».

Τα έσοδα του Συνδέσμου από που προέρχονται;
Ναούμ Πασβάτης: «Εχουμε μαζευτεί 10 παιδιά και όπως μπορεί ο καθένας βάζει χρήματα. Επίσης κάθε φορά που γίνεται αγώνας λέμε στους φίλους αν μπορούν να βοηθήσουν και βοηθάνε. Δόξα το Θεό βοηθάνε. Για παράδειγμα όταν σε αγώνα με μικρές ομάδες έχουμε στο Σύνδεσμο 25-30 άτομα, λογικό είναι τα έσοδά μας να πάνε καλά. Κάποια άλλα χρήματα βγαίνουν από καφέδες, μπλούζες, αναψυκτικά κλπ.».

Περιμένετε τον Σαββίδη;
Ναούμ Πασβάτης: «Κανείς δεν ξέρει. Σαββίδης είναι αυτός. Μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή. Εδώ ήρθε ο Τσακαλώτος που δεν το περιμέναμε… Και δεν είναι ένας απλός πολιτικός, αλλά ο Υπουργός Οικονομίας της Ελλάδας έτσι; Ηρθε ξαφνικά, εκεί που δουλεύαμε τον χώρο μας και μας επισκέφτηκε. Για να είμαστε ειλικρινείς του είπαμε πάρα πολλά. Ειδικά για το θέμα της Μακεδονίας, πάρα πολλά. Ακουσε πάρα πολλά… Να του δώσεις το χέρι και να τον αγκαλιάσεις δεν γινόταν. Τα άκουσε για τα καλά… Εντάξει, ξεφύγαμε από τον ΠΑΟΚ αλλά ο ΠΑΟΚ είναι Μακεδονία».

Το πλάνο σας ποιο είναι;
Δεν έχουμε σκοπό να μείνουμε μόνο σαν Σύνδεσμος για να βλέπουμε αγώνες. Σκοπό έχουμε να αναπτυχθούμε περισσότερο και να κάνουμε φιλανθρωπίες. Οπως είπαμε πριν, που μαζέψαμε βιβλία, που δώσαμε αίμα για παιδιά με καρκίνο εδώ σε νοσοκομείο στη Νέα Υόρκη. Επίσης θέλουμε να δημιουργήσουμε την Ακαδημία ΠΑΟΚ στη Νέα Υόρκη και μάλιστα έχουμε την απόλυτη στήριξη του προέδρου μας, Ιβάν Σαββίδη. Οταν τον ρωτήσαμε μας είπε ‘ξεκινήστε το και εγώ είμαι εδώ’. Να φέρουμε τον κόσμο κοντά. Γιατί όταν ζεις μακριά από την πατρίδα, είναι σημαντικό ο κάθε φορέας (Σύνδεσμος, Ομοσπονδία κ.α.) να κρατάει και τη νεολαία μέσα του. Οπότε δεν χάνεται η σπίθα της Ελλάδας. Είτε μέσω του Συνδέσμου του ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, ή του Συλλόγου της Καστοριάς που είμαι εγώ κρατάς τον Ελληνισμό ενεργό. Ενας σημαντικός λόγος είναι κι αυτός. Δηλαδή να φέρουμε τα παιδιά στον Σύνδεσμο, να μάθουν τι είναι ο ΠΑΟΚ και κρατάμε τη φλόγα του Ελληνισμού ζωντανή, ο καθένας όπως μπορεί. Και αυτό είναι το σημαντικότερο έργο που μπορούμε να επιτελέσουμε σαν Σύνδεσμοι ή Σύλλογοι στο εξωτερικό. Αυτό θέλουμε να κάνουμε. Και γι αυτό θέλουμε να κάνουμε την Ακαδημία ΠΑΟΚ, που θα είναι η πρώτη στην Αμερική. Και αν το κάνουμε αυτό θα έρθουν και παιδιά που δεν θα είναι μόνο φίλοι του ΠΑΟΚ αλλά και άλλων ομάδων. Και εδώ στην Αμερική δεν είμαστε σαν την Ελλάδα. Δουλεύουμε όλοι μαζί, είτε ΠΑΟΚ, είτε ΑΕΚ, είτε Παναθηναϊκό και είμαστε φίλοι. Δεν τα βλέπουμε οπαδικά, είμαστε φίλοι. Εντάξει θα έχουμε ‘κόντρα’ στα 90 λεπτά αλλά όχι ό,τι γίνεται στην Ελλάδα».

Στο νέο χώρο του Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ Νέας Υόρκης οι φίλοι της «ασπρόμαυρης» ομάδας ενισχύουν την προσπάθεια των ανθρώπων του Συνδέσμου και σε κάθε παιχνίδι σχεδόν τον γεμίζουν. Φωτογραφία: Σύνδεσμος Φίλων ΠΑΟΚ Νέας Υόρκης.

Διονύσης Βορεάδης: «Εδώ, στην Αμερική, ο κόσμος δεν τόσο φανατισμένος όσο στην Ελλάδα. Εδώ, άλλα είναι τα σημαντικά πράγματα στη ζωή τους, απ’ ότι να μαλώσεις για τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό. Και πιστεύω, όπως διαπιστώνω, πως και ο ΠΑΟΚ στην Ελλάδα, πηγαίνει προς αυτόν τον δρόμο. Βλέπω ότι ο κόσμος έχει ηρεμήσει. Πηγαίνουν στο γήπεδο με ηρεμία, δεν δημιουργούν τίποτα άσχημο μέσα στο γήπεδο».
Ναούμ Πασβάτης: «Ανεβαίνει το οπαδικό επίπεδο. Τουλάχιστον για τον ΠΑΟΚ. Ο κόσμος ακολουθεί την ομάδα. Ανεβαίνει η ομάδα ποιοτικά, ανεβαίνει και ο κόσμος του ποιοτικά. Να σου πω την αλήθεια, για την κατάσταση στην Ελλάδα φταίνε οι δημοσιογράφοι. Γιατί όταν διαβάζω εγώ μία εφημερίδα και έναν δημοσιογράφο που αντί να μου πει το σωστό με οδηγεί κάπου, τότε κι εγώ αυτό θα κάνω».

Σας βλέπω «ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει»…
Ναούμ Πασβάτης: «Με τον Διονύση δεν γνωριζόμασταν. Εδώ γνωριστήκαμε, στον Σύνδεσμο και γίναμε κολλητοί και γίναμε αδέλφια. Και εδώ θέλω να τονίσω τη σημαντικότητα του Συνδέσμου. Κρατάς τη σπίθα του Ελληνισμού εδώ στη Νέα Υόρκη αναμμένη. Γιατί θα έρθουν και τα νέα παιδιά όπως έρχονται παιδιά από το σχολείο του Αγίου Δημητρίου και αυτά θα είναι τα παιδιά που θα κρατήσουν τις επόμενες γενιές τον Σύνδεσμο. Αρκεί όμως να είμαστε κι εμείς σωστοί σ’ αυτά που δείχνουμε στα παιδιά. Αν αρχίσουμε να βρίζουμε και να σπάμε, τα παιδιά θα φύγουν. Οταν όμως τα παιδιά δουν ότι εμείς εκτός από Σύνδεσμος του ΠΑΟΚ κάνουμε και κοινωνικές δράσεις και έχουμε προσφορά στον συνάνθρωπο ή θα κάνουμε δράσεις για να φέρουμε κοντά τον Ελληνισμό είναι σίγουρο ότι θα έρθουν κοντά μας».

Και επίσης θα δουν οι γονείς τους ποιοι είσθε και που πηγαίνουν τα παιδιά τους, από πλευράς ασφάλειας και σιγουριάς…
Ναούμ Πασβάτης: «Ετσι, ακριβώς. Πολύ σημαντικό».
Διονύσης Βορεάδης: «Να σου πω ότι πλέον είμαστε μέλος και της Ομοσπονδίας. Και κοντά σ’ αυτούς και στο ενδιαφέρον που δείξανε για τις δράσεις μας θα έχουμε βοήθεια και θα παρουσιάσουμε πολλά πράγματα. Ενα θα πω, ότι ακόμα δεν έχουμε δείξει τίποτα. Ειδικά τώρα που έχουμε και ‘βάση’ θα κάνουμε πολλά και καλά πράγματα. Εχουμε σκοπό να κάνουμε πολλά πράγματα».

Τι γνώμη έχετε για τη νέα μόδα που είναι οι ξένοι διαιτητές;
Ναούμ Πασβάτης: «Καταρχήν είναι άσχημο για τον Ελληνα διαιτητή. Και αυτό έγινε γιατί χάθηκε η εμπιστοσύνη στον Ελληνα διαιτητή. Και από τότε που ήρθαν ξένοι διαιτητές ο ΠΑΟΚ έχει μόνο νίκες. Τι σημαίνει αυτό; Οτι είναι η καλύτερη ομάδα. Είναι απλό. Οταν το παιχνίδι είναι 50-50 ο ΠΑΟΚ είναι κερδίζει γιατί είναι η καλύτερη ομάδα. Πρέπει να το παραδεχθούν αυτό και να ανεβάσουν το επίπεδο των ομάδων τους. Και όχι να βάζουν τον κάθε διαιτητή για να τους κάνει τα χατίρια τους, και όταν δεν τα κάνει να τον χτυπούν».

Διονύσης Βορεάδης: «Το χειρότερο με την κίνηση αυτή, που έφεραν ξένους διαιτητές, είναι η παραδοχή τους ότι ‘ναι, τόσα χρόνια που είχαμε Ελληνες διαιτητές τους κάναμε ό,τι θέλαμε’. Στην ουσία παραδέχονται ότι όλα αυτά που γίνονταν τόσα χρόνια ήταν ‘στημένα’».
Ναούμ Πασβάτης: «Και πολύ φοβάμαι ότι του χρόνου όλα τα παιχνίδια θα γίνονται με ξένους διαιτητές. Πιστεύω πως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και 2-3 ακόμα (παραπάνω είναι) που είναι αδικημένες θα απαιτήσουν ξένους διαιτητές. Δεν είναι δυνατό να βλέπεις παιχνίδι να υπάρχει χέρι εντός περιοχής και ο κορυφαίος διαιτητής της Ελλάδας ο Σιδηρόπουλος να μη δίνει τίποτα και σε τάκλιν εκτός περιοχής να δίνει πέναλτι. Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν πρέπει να γίνονται αυτά τα πράγματα. Πρέπει να σφυρίζουν σωστά είτε είναι ΠΑΟΚ, είτε ΑΕΚ, είτε οποιαδήποτε ομάδα. Πρέπει να σφυρίζουν ό,τι βλέπουν και όχι κατά το δοκούν. Ετσι θα γυρίσει ο κόσμος στα γήπεδα και θα ανέβουν οι ομάδες και κυρίως θα δυναμώσουν οι μικρές ομάδες να γίνουν πιο ανταγωνιστικές. Ετσι θα κερδίσουμε τις Κυριακές μας. Εμείς σαν ΠΑΟΚ κερδίσαμε τις Κυριακές μας γιατί κερδίζουμε τα ντέρμπι και δείχνουμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα.
Να σου πω και κάτι άλλο; Το θέμα του VAR, γιατί δεν το έχουν βάλει ακόμα. Ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης τους καλύπτει τα έξοδα. Αλλά αυτοί δεν δέχονται. Γιατί δεν το βάζουν. Τα πληρώνει όλα ο πρόεδρος, 10 εκ. ευρώ, γιατί δεν το βάζουν. Του χρόνου -θα το δεις- θα είμαστε η μοναδική χώρα που δεν θα έχει το VAR. Με το VAR οι διαιτητές δεν θα παίρνουν εντολές…».

Διονύσης Βορεάδης: «Και όχι μόνο αυτό, αλλά και ο διαιτητής δεν θα έχει όλη την ευθύνης της ‘καυτής’ φάσης, γιατί θα μπορεί να τη βλέπει στο VAR. Δεν θα έχει το άγχος μην κάνει λάθος και πέσουν όλοι πάνω του».

Ναούμ Πασβάτης: «Και οι μικρές ομάδες που δεν θα αδικούνται άλλο πια, θα κερδίζουν βαθμούς, θα γυρίσει ο κόσμος στο γήπεδο, θα ανέβουν τα έσοδά τους και θα γίνουν πιο ανταγωνιστικές και μαζί τους και το πρωτάθλημα. Και πρέπει να το ζητήσουμε κι εμείς οι φίλαθλοι, για να ανέβουμε επίπεδο. Αν κοιτούσαμε το συμφέρον των πολλών και όχι το δικό μας η Ελλάδα θα ήταν παράδεισος».

Διονύση Βορεάδης: «Κλείνοντας θα ήθελα να πω κάτι. Και προσωπικά ο καθένας μας, αλλά και μέσω της ιστοσελίδα μας λαμβάνουμε πολλά μηνύματα από πολλούς ανθρώπους. Βοηθάμε πολύ κόσμο που έρχεται από την Ελλάδα -είτε τους βρίσκουμε δουλειές, είτε σπίτια- αλλά κι εκείνοι μάς το ανταποδίδουν και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε γιατί μας δίνουν συμπαράσταση και πολύ δύναμη να συνεχίσουμε. Από κει βγάζουμε όλη τη δύναμη και κρατιόμαστε και μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε να κάνουμε. Ειδικά ο Μάκης λαμβάνει πάρα πολλά μηνύματα».

Ναούμ Πασβάτης: «Οσο μπορούμε να βοηθήσουμε θα βοηθήσουμε. Κι εμείς φύγαμε από την Ελλάδα γιατί δεν μπορούσαμε να τα βγάλουμε πέρα. Οπότε ξέρουμε τι σημαίνει να ζητάει κάποιος βοήθεια. Και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έχει ένα καλό ξεκίνημα. Μία αρχή, ένα σπρώξιμο… Ευκαιρία να πω ένα ακόμα σκοπό που έχουμε είναι η βοήθεια. Οταν δηλαδή οπαδός του ΠΑΟΚ έχει πραγματική ανάγκη τότε στέλνουμε χρήματα στην Ελλάδα. Και το έχουμε κάνει…».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available