Να αναλάβει τα ηνία

Κύριε Διευθυντά,

Στην εφημερίδα σας είδα με έκπληξη αλλά σχετική ικανοποίηση ότι αναφέρεσθε και στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων και ιδιαίτερα στους τελετάρχες της παρέλασης.

Κατά την επίμονη θέση μου για να αλλάξουμε τον οργανισμό που όλοι υπηρετούμε, σας αναφέρω επιγραμματικά τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, ώστε μια αριστεία του χώρου μας ν’ αναλάβει τα ηνία και να σκεπάσει την ευρύτερη δύναμη του ελληνικού γίγνεσθαι του χώρου μας.

1. Ευρεία συμμετοχή του κάθε πολίτη, αφού χωρίς συμμετοχή της πλειοψηφίας οι εκλεγόμενοι… είναι το προϊόν μιας αταξίας. Κάποτε ένας από τους πρωταγωνιστές που με άκουγε, μου είπε: Πρόεδρε έχω ένα ψηφοδέλτιο, όλοι δικηγόροι γιατροί και σπουδαίοι επιστήμονες. Και η απάντησή μου ήταν: μα, καλά αυτοί όλοι θα σε ανεχτούν για πρόεδρο; Ναι, αφού έχω τα κουκιά, είπε.
Εδώ ακριβώς είναι το πρόβλημα, αφού χωρίς ευρεία συμμετοχή, ούτε επιλογή μπορεί να γίνει και ούτε μέλλον αντάξιο του ρόλου μας σ’ αυτή τη χώρα. Προς τούτο.

2. Οπως προέβλεπε το προηγούμενο καταστατικό θα έχουμε 2-3 ψηφοδέλτια υποψηφίων και άρα από κάθε εκλογή θα προκύπτει πλειοψηφία διοίκησης και μειοψηφίας με απόψεις σαν ελέγχουσα συνιστώσα.

Αλλωστε, είναι δυνατόν να υπάρχει χρηστή και επιτυχημένη διοίκηση χωρίς αντίλογο, χωρίς αντιπολίτευση;

Προτίθεμαι και είμαι εις θέσιν να κάνω μία λεπτομερή ανάλυση στο θέμα αυτό, αφού από την ενασχόλησή μου με τα κοινά και την Ομοσπονδία ειδικότερα, αυτό και μόνο μπορώ να προσφέρω, που κατά τη γνώμη μου είναι το άμεσο ζητούμενο.

Διαφορετικά χωρίς τις δομές μιας ευρείας συμμετοχής ουδεμία άλλη ελπίδα ξεκινήματος υπάρχει. Γιατί διαφορετικά είμαστε όλοι καλοί και άξιοι, αλλά μόνο για τον εαυτούλη μας.

Σαν εφημερίδα του χώρου μας να δώσει το έναυσμα μιας ρύθμισης και να λείπουν τα σχετικά ότι όλοι είναι εθελοντές και ότι άλλοι έχουν κάνει σπιτάκι τους τον χώρο μας: Ιδιαίτερα για τους τελετάρχες. Είχαμε θεσπίσει να προτείνονται 3 πρόσωπα: Ενας από Ελλάδα, ένας από Αμερική – Αμερικανός και ένας ομογενής. Αφού τα τρία αυτά σημεία είναι το ζητούμενο στις εξελίξεις της εδώ ζωής μας.

Με εκτίμηση,
Βασίλης Σταθάκος
Νέα Υόρκη, ΝΥ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available