Να δείξουν χαρακτήρα…

Ο Ολυμπιακός. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση.

Στην ζωή τα λάθη σε επιλογές είναι στην ημερήσια διάταξη. Το ίδιο ισχύει και στο ποδόσφαιρο όπου είναι συνεχή τα παραδείγματα ομάδων που έπεσαν έξω στις μεταγραφικές τους επιλογές καθώς οι παίκτες που επέλεξαν για να αποκτήσουν δεν δικαίωσαν τις επιλογές τους. Κάτι τέτοιο βλέπουμε φέτος με τον Ολυμπιακό που πίστεψε ότι θα μπορούσε να συνδυάσει με τον ερχομό του Γιάγια Τουρέ στην ομάδα του τις εντυπώσεις με την ουσία, όμως πολύ γρήγορα διαπίστωσε ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό να γίνει κι έλυσε την συνεργασία του με τον 36χρονο Ιβοριανό. Λάθος έκαναν οι Πειραιώτες, όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος και στο συνολικό μεταγραφικό τους σχεδιασμό για την συγκρότηση της επιθετικής τους γραμμής την τρέχουσα περίοδο.

Οι αστοχίες αυτές σε συνδυασμό με την γκίνια που επίσης αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα στον αθλητισμό, αλλά και την εχθρική σε πάρα πολλά παιχνίδια αντιμετώπιση της ομάδας του από την διαιτησία, έχουν οδηγήσει τον Ολυμπιακό ουσιαστικά εκτός τροχιάς τίτλου ή καλύτερα σε μια βαθμολογική απόσταση από την κορυφή που κάνει εξαιρετικά δύσκολη την αποστολή του να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Κάπου εδώ όμως οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να δείξουν χαρακτήρα. Να μην παρασυρθούν από τις μουρμούρες, τις γκρίνιες και τους κάθε μορφής… ειδήμονες και να στηρίξουν το ποδοσφαιρικό οικοδόμημα που επιχειρούν φέτος να δημιουργήσουν, έχοντας ρίξει ήδη τα… μπετά. Τα πρώτα δείγματα του φετινού Ολυμπιακού είναι μια ομάδα που βαδίζει σε σωστές ποδοσφαιρικές αρχές. Αναπτύσσεται σωστά , έχει ποιότητα, δημιουργεί πολλές φάσεις σε κάθε αγώνα της και κυρίως προσπαθεί να παίξει σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ο Πορτογάλος προπονητής Πέδρο Μάρτινς δείχνει καλά στοιχεία, είναι ανοιχτόμυαλος και κυρίως έχει μπει πολύ γρήγορα στην συνολική φιλοσοφία που διαπνέει έναν τόσο μεγάλο σύλλογο που είναι από την φύση του υποχρεωμένος να νικάει παντού και πάντα.

Θα είναι λάθος αν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού κρίνουν την φετινή τους ομάδα με μοναδικό γνώμονα μια πιθανή αποτυχία της να κατακτήσει το πρωτάθλημα και προχωρήσουν στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου στην πλήρη… κατεδάφισή της και στην εκ νέου ανοικοδόμησή της με νέα… υλικά. Θα μπουν έτσι στην ανακύκλωση ενός μόνιμου… προβλήματος.

Ο Ολυμπιακός του Μάρτινς, έχει μέλλον και προοπτική. Θέλει όμως στήριξη και εμπιστοσύνη απ’ όλους και κυρίως τους οπαδούς του προκειμένου να συνεχίσει να βελτιώνεται σε όλα τα επίπεδα. Μια μεταγραφή σε πρώτη φάση ενός σέντερ φορ τον Ιανουάριο που θα λύσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα του γκολ και οι κατάλληλες διορθωτικές κινήσεις το ερχόμενο καλοκαίρι με προσεγμένες προσθαφαιρέσεις στο έμψυχο υλικό, μπορούν να φέρουν ξανά στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου τους Πειραιώτες.
Αλλωστε ένα κλίμα απογοήτευσης και μηδενισμού δεν ωφελεί σε τίποτα και θα δημιουργήσει επιπρόσθετα προβλήματα στη παρούσα φάση στους «ερυθρόλευκους». Ειδικά από την στιγμή που ούτε το πρωτάθλημα έχει χαθεί μαθηματικά ενώ κι ο στόχος της δεύτερης θέσης είναι στο… χέρι του Ολυμπιακού. Φυσικά ο Ολυμπιακός μπορεί να μείνει ολοζώντανος και στο στόχο του για μια καλή πορεία στην Ευρώπη αν το βράδυ της Πέμπτης συντελεστεί ένα μικρό ποδοσφαιρικό… θαύμα και καταφέρει με την βοήθεια του κόσμου του να «πετάξει» εκτός συνέχειας του Γιουρόπα Λιγκ την μεγάλη Μίλαν. Στο ποδόσφαιρο όταν αναγνωρίζεις τα λάθη σου και κυρίως όταν έχει πίστη μπορείς να πετύχεις πάρα πολλά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available