Να επαναφέρουν στο σωστό δρόμο τη διοίκηση

Κύριε Διευθυντά,

Οι λέξεις: Είμαι φτωχός και άστεγος, που βγήκανε με πόνο από το στόμα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ. Δημητρίου ως και το αριστούργημα έργο που έφτιαξε ο κ. Νίκος Ανδριώτης και το διαβάσαμε στο βιβλίο του «Η πορεία μου χωρίς ράσο» με προκαλούν να γράψω την παρούσα μου επιστολή και ταπεινά ζητώ να με συμπαθούν οι προσωπικότητες που παρακαλούν τον Σεβασμιώτατο να παραιτηθεί οικειοθελώς.

Λυπάμαι αλλά εγώ έχω αντίθετη γνώμη. Ο Χριστός μας είπε αγαπάτε αλλήλους, αλλά πήρε τη ράβδο και έδιωξε τους εμπόρους μέσα από τον Οίκο του Θεού, του Πατέρα του.

Αυτό όμως το πλήρωσε με τη Σταύρωσή του. Οι ιεράρχες μας όμως δεν μπορούν να το πράξουν αυτό, διότι ένας είναι ο Χριστός και δεν γεννιέται άλλος και τον υμνούμεν και τον δοξολογούμε εις τους αιώνας των αιώνων.

Κατά τη φτωχή μου γνώμη ένα – δυο άτομα από τα στελέχη της Αρχιεπισκοπής μας με ηθικές αρχές (χωρίς ράσο) μπορούν να επαναφέρουν στο σωστό δρόμο τη διοίκηση της Αρχιεπισκοπής.

Σας υπενθυμίζω για τον μακαριστό Ιάκωβο, όταν ο αξιότιμος κ. Καλμούκος του είχε πει για μία κατάχρηση από διευθύνων πρόσωπο σε οικόπεδο της Αρχιεπισκοπής, του είχε απαντήσει «έχω άγνοια».

Συνεπώς όποιος και όσο αυστηρός και εάν είναι ο νέος Αρχιεπίσκοπος, θα βρεθεί σε απόγνωση εάν τολμήσει και δυσκολέψει τους επιτήδειους διαφθορείς.

Με σεβασμό και εκτίμηση,

Παναγιώτης Βελέντζας
Σαν Αντόνιο, Τέξας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available