Να κρατήσουμε την ελληνικότητά μας

Κύριε Διευθυντά,

Σας γράφω με αφορμή την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου. Το μεγάλο ερώτημα είναι από πού θέλουμε να είναι ο νέος Αρχιεπίσκοπος, από την Αμερική, από την Ελλάδα ή την Κύπρο;

Πιστεύω ότι θέλουμε Αρχιεπίσκοπο που να κρατήσει την ελληνικότητά μας, τα Ελληνικά Γράμματα, τα ελληνικά έθιμα και πάνω απ’ όλα την ελληνική μας γλώσσα.

Ξέρω ότι και οι 8 μητροπολίτες στην Αμερική προτιμούν να χρησιμοποιούν τα αγγλικά συμπεριλαμβανομένου και του Δημητρίου, εκτός από έναν που είναι ο Μητροπολίτης της Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελος, ο οποίος είναι Ελληνας πρώτα και μετά Αμερικανός, παρ’ όλο που είναι γεννημένος εδώ.

Ο Ευάγγελος είναι όχι μόνο όλα τα ανωτέρω που λέω, όχι μόνο κάνει όλες τις ακολουθίες στα ελληνικά, αλλά θα φέρει και παπάδες από την Ελλάδα και την Κύπρο, πράγμα που το χρειαζόμεθα πάρα πολύ για να κρατήσουμε τη γλώσσα μας.

Εγώ προτείνω τον κ. Ευάγγελο από τους εδώ, ή διαφορετικά Δεσπότη από την Ελλάδα ή την Κύπρο εάν πραγματικά θέλουμε να κρατηθούμε ως Ελληνες, διότι το μεγάλο μας όπλο είναι η γλώσσα μας, την οποία επί Δημητρίου χάνουμε μέρα με τη μέρα.

Μη ξεχνάμε ότι επί Δημητρίου έκλεισαν 5 ημερήσια σχολεία στην περιοχή της Νέας Υόρκης.

Δημήτρης Γεωργόπουλος
Κουίνς, ΝΥ

1 Comment

  1. simfono apolita,otan exeis enan arxiepiskopo o opoios episkeptete to elliniko sxoleio tou agiou demetriou mazi me ton tote prothipourgo kurio karamanli kai tin sizigo tou,kai tou opoiou o logos ginete apokleistika sta agglika,auto ta leei ola gia tin katastasi pou epikrati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available