Να τελειώνουμε με την τρομοκρατία

Εξω από τον Αγιο Διονύσιο στο Κολωνάκι (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Η έκρηξη στα σκαλοπάτια της εκκλησίας του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Αθηνών ήταν ένα τυφλό χτύπημα τρομοκρατών που από τύχη δεν προκάλεσε ανθρώπινες απώλειες.

Το δυσάρεστο είναι ότι δεν προκαλεί έκπληξη! Πάνω από 500 οι επιθέσεις σε εκκλησίες, ορθόδοξες και καθολικές στην Ελλάδα. Ξέχωρα από τις εκατοντάδες επιθέσεις με γκαζάκια, μολότοφ και καθαρές βόμβες ισχυρής ισχύος σαν αυτή που τοποθετήθηκε πρόσφατα στον όμιλο του «Σκάι», προκαλώντας σοβαρές ζημιές.

Η Ελλάδα μπορεί να μην βασανίζεται από την διεθνή τρομοκρατία, ωστόσο βασανίζεται, και πολύ μάλιστα, από την εγχώρια τρομοκρατία.

Ασφαλώς και δεν είναι πρόσφατο φαινόμενο. Ούτε φαινόμενο που προκάλεσε η 10ετής κρίση. Είναι όμως ένα φαινόμενο που «φουσκώνει». Και μεγεθύνεται λόγω της ανοχής και της απουσίας πολιτικής θέλησης να ξεμπερδεύει η Ελλάδα με τους τρομοκράτες.

Ας δούμε συνοπτικά το φαινόμενο:

Ο ερχομός των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 έφερε τα μέσα και τη θέληση να ξεμπερδεύει η χώρα με την τρομοκρατία. Η «17 Νοέμβρη» και ο ΕΛΑ εξαρθρώθηκαν.

Και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι Επαναστατικοί Πυρήνες, οι Πυρήνες της Φωτιάς, η Σέχτα Επαναστατών και όλοι αυτοί που με τσιτάτα του Μαρξ και με βόμβες θέλουν να σώσουν τη χώρα, είτε φυλακίστηκαν, είτε έκαναν στην άκρη επειδή πλέον η Αστυνομία δεν αστειευόταν.

Και ξαφνικά ήρθε ο Δεκέμβρης του 2008. Ως φυτώριο νέων τρομοκρατών και με θράσος που προκαλεί η αμορφωσιά τους. Η Αστυνομία συνέχισε να εξαρθρώνει αλλά πλέον κάτι η κρίση, κάτι η παρούσα κυβέρνηση με την ανοχή της έχουν συντελέσει στην αύξηση της τρομοκρατίας. Σαφώς με την είσοδο νέων ανθρώπων.

Από τα «δικά μας παιδιά», κατά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, των μονίμων διαδηλωτών του Ρουβίκωνα μέχρι τους μπαχαλάκηδες με τις μολότοφ, δεν υπάρχει πολλή απόσταση και εύκολα κυοφορούνται τρομοκράτες που ονειρεύονται «αντάρτικο πόλης».

Και πώς αντιδρά πάντα η κυβέρνηση;

Θαυμάστε την απάντηση της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Κατερίνας Παπακώστα:

«Συστήνω αυτοσυγκράτηση σε όσους έχουν απύλωτο στόμα. Με αφορμή την έκρηξη, λένε πράγματα τα οποία ποτέ δεν θα έλεγαν αν πλήρωναν φόρο για αυτά…».

Προσέξτε: Αυτά δεν τα λέει στους δράστες, αλλά προφανώς στους πολιτικούς και τα ΜΜΕ.
Και επιπλέον ανήμερα της έκρηξης ανακοινώνεται η χορήγηση 5ης άδειας εξόδου ενός αρχιεκτελεστή τρομοκρατικής οργάνωσης.

Κάποιοι άλλοι επώνυμοι της κυβέρνησης έκαναν λόγο για «ύποπτη εγκληματική ενέργεια που υπηρετεί σχέδιο αποσταθεροποίησης»!

Τώρα το σκέφτηκαν επειδή κυβερνούν αυτοί για να αποβάλλουν την ευθύνη της ανοχής που επιδεικνύουν; Θα μπορούσαν να δηλώσουν μηδενική ανοχή. Δεν το κάνουν και ας το ζητάει συνεχώς σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Πώς μπορούμε δηλαδή να συζητάμε σοβαρά για ό,τι συμβαίνει σε αυτή τη χώρα; Το μόνο που μπορούμε να αναφωνήσουμε είναι «ο tempora o mores» (ω καιροί, ω ήθη)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available