Νεκρός πλοίαρχος σε ναυάγιο στη ράδα της Ελευσίνας

ΑΘΗΝΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Νεκρός ανασύρθηκε χθες το πρωί από το κύτος του βυθισμένου πλοίου «Αλφα 1», στην Ελευσίνα, μετά από έρευνες των λιμενικών, ο 48χρονος πλοίαρχος, ο οποίος αγνοούνταν. Ο 48χρονος πλοίαρχος, Δ. Φωκιανός, ήταν πατέρας τριών ανήλικων παιδιών. Στην Ικαρία, από όπου κατάγεται, έχει πέσει βαρύ πένθος και όσοι τον

ΑΘΗΝΑ. Νεκρός ανασύρθηκε χθες το πρωί από το κύτος του βυθισμένου πλοίου «Αλφα 1», στην Ελευσίνα, μετά από έρευνες των λιμενικών, ο 48χρονος πλοίαρχος, ο οποίος αγνοούνταν, σύμφωνα με ελληνικά ΜΜΕ.

Ο 48χρονος πλοίαρχος, Δ. Φωκιανός, ήταν πατέρας τριών ανήλικων παιδιών. Στην Ικαρία, από όπου κατάγεται, έχει πέσει βαρύ πένθος και όσοι τον ήξεραν δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη, ωστόσο δεν τους κάνει εντύπωση, το γεγονός ότι δεν εγκατέλειψε το πλοίο. «Εμεινε μέχρι τέλους ο καπετάνιος».

Αυτό επιβεβαίωσε και η μαρτυρία ενός εκ των επιβαινόντων, σύμφωνα με τον οποίο ο καπετάνιος δεν εγκατέλειψε τη γέφυρα του πλοίου από τη στιγμή της πρόσκρουσης μέχρι και το τέλος.

Στο πλοίο επέβαιναν 10 ακόμα άτομα, εκ των οποίων το ένα νοσηλεύεται στο Θριάσιο Νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ, ενώ τα υπόλοιπα δίνουν κατάθεση για να φωτιστούν τα αίτια του δυστυχήματος.

Το πλοίο «Αλφα 1», υπό ελληνική σημαία, είχε ξεκινήσει από τον Πειραιά με προορισμό την Ελευσίνα και σε αυτό επέβαιναν 11 άτομα, όλοι Ελληνες. Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία μετέφερε 1.800 τόνους μαζούτ και 235 τόνους γκαζόιλ.

Ξαφνικά, περίπου στις 10 το πρωί, άρχισε να βουλιάζει. Δέκα από τους επιβαίνοντες περισυνελλέγησαν από λάντζα και μεταφέρθηκαν στη στεριά.

Από την πρώτη στιγμή αγνοούνταν ο πλοίαρχος και ξεκίνησαν έρευνες με τη συμμετοχή των βατραχανθρώπων του Λιμενικού. Δυστυχώς, δύο ώρες μετά, ο πλοίαρχος βρέθηκε πνιγμένος.

Τον άτυχο ναυτικό ανέσυραν άνδρες του τμήματος υποβρυχίων αποστολών, από το κουφάρι του βυθισμένου πλοίου στο οποίο είχε εγκλωβιστεί.

Μέχρι χθες δεν είχε προκληθεί προς το παρόν θαλάσσια ρύπανση, αλλά για προληπτικούς λόγους τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα, περιμετρικά.

Ο φάκελος της υπόθεσης αναμένεται να διαβιβαστεί στην εισαγγελία πρωτοδικών Πειραιά καθώς και στο Ανακριτικό Συμβούλιο Ναυτικών Ατυχημάτων του Εμπορικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις και πληροφορίες, η βύθιση του πλοίου προκλήθηκε πιθανότατα από πρόσκρουση σε παλαιότερο ναυάγιο στην περιοχή.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας, Γιάννα Κριεκούκη, εκτιμά ότι πρόκειται για ανθρώπινο λάθος, καθώς το πλοίο εκεί όπου πιθανόν προσέκρουσε, βρίσκονταν εκτός αναφερόμενης πορείας. Οπως αναφέρει η ίδια, στην περιοχή έως σήμερα έχουν καταγραφεί και σηματοδοτηθεί 20 ναυάγια πλοίων.

Η κ. Κριεκούκη δήλωσε ότι από την έως τώρα πληροφόρηση που έχει, καθώς στη διοίκηση του Οργανισμού έχει ένα μήνα, έχει γίνει πλήρης καταγραφή των ναυαγίων, έχουν συσταθεί οι ανάλογες επιτροπές, οι οποίες έχουν καταγράψει τις λεπτομέρειες των ναυτικών ατυχημάτων, καθώς επίσης έχουν γίνει οι διαγωνισμοί για απομάκρυνσή των βυθισμένων πλοίων, οι οποίοι ωστόσο έως σήμερα έχουν αποβεί άκαρποι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available