Νεκρός στο κελί του στις Κ. Φυλακές 37χρονος Πολωνός

Ενας ακόμη θάνατος κρατουμένου καταγράφηκε στις Κεντρικές Φυλακές της Κύπρου (ΚΥΠΕ).

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα).  Νεκρός στο κελί του εντοπίστηκε το πρωί της Παρασκευής 37χρονος Πολωνός κρατούμενος στις Κεντρικές Φυλακές, ο οποίος μεταφέρθηκε εκεί μόλις την προηγούμενη μέρα.

Εκ πρώτης όψεως ο θάνατός του οφείλεται σε ανακοπή, ωστόσο τα ακριβή αίτια του θανάτου του θα διαφανούν μετά τη νενομισμένη νεκροψία.

Ο 37χρονος μεταφέρθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στις Κεντρικές Φυλακές, αφού καταδικάστηκε σε 15 μέρες φυλάκιση, για πρόκληση οχλαγωγίας σε κατάσταση μέθης σε περιοχή στη Λεμεσό.

Σημειώνεται πάντως ότι ο 37χρονος είχε χρόνιο πρόβλημα αλκοολισμού και καρδιακά προβλήματα.

Σε ανακοίνωση του το τμήμα των Κεντρικών Φυλακών αναφέρει για το περιστατικό:

«Δυστυχώς τις πρώτες πρωινές ώρες βρέθηκε αναίσθητος στο κελί του Πολωνός 37χρονος κατάδικος από τους επί καθήκοντι δεσμοφύλακες.  Στη συνέχεια κλήθηκε ασθενοφόρο, ο ιατρικός λειτουργός των Φυλακών, η Αστυνομία και οι ιατροδικαστές όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Eκ πρώτης όψεως υπέστηκε ανακοπή καρδίας.

Χτες 10/8/2017, ο 37χρονος Πολωνός συνελήφθηκε, καταδικάστηκε και μεταφέρθηκε το απόγευμα της ίδιας μέρας στις Φυλακές για να εκτίσει ποινή φυλάκισης 15 ημερών για το αδίκημα της μέθης.

Λόγω του ότι ο ίδιος στην προσωπική συνέντευξη κατά την εισαγωγή του στις Φυλακές δήλωσε ότι είναι αλκοολικός, εισήχθηκε στην πτέρυγα αυξημένης παρακολούθησης.

Έχει ενημερωθεί η Πρεσβεία του και καταβάλλονται προσπάθειες για να εντοπιστούν συγγενείς του, ώστε να ενημερωθούν λόγω του ότι δεν έχει δηλώσει οποιοδήποτε οικείο πρόσωπο στην Κύπρο».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *