Νησίδα ελευθερίας της κάνναβης θέλει να δημιουργήσει ο Αλκιβιάδης Δαυίδ στην Αυστραλία

Ο Αλκιβιάδης Δαυίδ. (Owen Phillips/FilmOn Networks via AP)

Ελληνας δισεκατομμυριούχος, ο οποίος είχε συλληφθεί έχοντας στην κατοχή του στο ιδιωτικό του αεροσκάφος στην Καραϊβική 5.000 φυτά κάνναβης σχεδιάζει να ανοίξει κατάστημα στην Αυστραλία.

Ο Αλκιβιάδης Δαυίδ (Alki David), κληρονόμος της ελληνικής επιχείρησης εμφιάλωσης της Coca-Cola, δήλωσε στην «Daily Mail» της Αυστραλίας πως προγραμματίζει να επεκτείνει ευρέως στη χώρα την επιχείρηση πώλησης ιατρικής κάνναβης, υπό την ετικέτα «Swissx».

Μάλιστα, αποκάλυψε πως επιθυμεί να δημιουργήσει ένα θέρετρο για τους λάτρεις της κάνναβης σε νησί στα ανοιχτά των ακτών της Αυστραλίας.

Οι νόμοι για την χρήση κάνναβης στην Αυστραλία αναμένεται να χαλαρώσουν περεταίρω προσεχώς, κάτι που θα επιτρέψει στον Ελληνα επιχειρηματία να προχωρήσει στις κινήσεις του. «Η Αυστραλία προχωρά σε πρωτοπόρες αλλαγές στους νόμους για την κάνναβη τον Μάρτιο, το οποίο είναι σπουδαίο», δήλωσε.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε ψηφιστεί νόμος που νομιμοποιούσε την κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης για ιδιωτική χρήση στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας.

Από τον μήνα που διανύουμε, οι κάτοικοι της Καμπέρας άνω των 18 ετών επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους 50 γραμμάρα κάνναβης και να καλλιεργούν έως δύο φυτά.

Επίσης, η Βικτώρια είχε γίνει το 2016 η πρώτη πολιτεία της Αυστραλία που νομιμοποίησε την πρόσβαση των ασθενών στην ιατρική κάνναβη, για να ακολουθήσουν και οι περισσότερες πολιτείες της χώρας.

«Υπάρχει μία τεράστια ευκαιρία για την καλλιέργεια κάνναβης στην Αυστραλία… αυτά είναι δύσκολα φυτά που παράγονται τρεις ή τέσσερις φορές το χρόνο», πρόσθεσε. «Φέρνοντας αυτή την γνώση της καλλιέργειας και την αποτελεσματικότητα της καλλιέργειας στην Αυστραλία, είναι κάτι που για να σας πω την αλήθεια δεν έχω αντιληφθεί το πλήρες μέγεθος των δυνατοτήτων, καθώς η ευκαιρία είναι τεράστια», τόνισε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available