Νομοσχέδιο για κατοχύρωση δημοσιογράφων προωθεί η Κυβέρνηση

Στην τελετή απονομής των δημοσιογραφικών βραβείων, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη υποδέχθηκε ένα… ρομπότ που κατασκεύασαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (Φωτογραφία: Σταύρος Ιωαννίδης/ΓΤΠ).

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Νομοσχέδιο για την κατοχύρωση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, το οποίο θα είναι έτοιμο τους πρώτους μήνες του 2018, καθώς και σχέδιο ενίσχυσης των εντύπων μέσων ενημέρωσης, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε ομιλία του κατά την απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων του Ινστιτούτου Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας (ΙΜΜΕ)  για το 2017 ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε

τη μεγάλη προσπάθεια που απαιτείται ώστε ένας δημοσιογράφος να είναι αξιόπιστος και κατά το δυνατόν αντικειμενικός.

Ο Κύπριος Πρόεδρος πρόσθεσε ότι θεωρεί πολύτιμες τις πρωτοβουλίες όπως αυτή του ΙΜΜΕ, το οποίο συνδέεται με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Tο θεσμοθετημένο βραβείο συνολικής προσφοράς «Θεόδουλος Φ Κωνσταντίνιδης» παρέλαβε από τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο σκιτσογράφος – γελοιογράφος Γεώργιος Μαυρογένης. Με βραβεία δημοσιογραφικής προσφοράς τιμήθηκαν η Άννα Ανδρέου, Κάτια Χριστοδούλου και Κώστας Νάνος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *