Ντροπή

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

• Τι πάω και θυμάμαι
Σε μια τηλεοπτική εκπομπή, προ μερικών μηνών, ο Γιάννης Μουζάλας, που ήταν τότε υπουργός της κυβέρνησης αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, είχε αποκαλέσει τα Σκόπια «Μακεδονία».
 Τι αν βγήκε την άλλη ημέρα και ανακάλεσε, ο Πάνος (ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Αμυνας), ήταν ανένδοτος.
Ζητούσε την παραίτηση του Μουζάλα τουλάχιστον «για λόγους ευθιξίας». Αν κατάλαβα καλά, η ευθιξία ισχύει μόνο για τους άλλους και όχι για τον Πάνο.
• Ντροπή
Εναν πολυδισεκατομμυριούχο είχαμε και εμείς (εντάξει, το «Forbes» από ζήλια υποθέτω δεν τον έχει αναφέρει ποτέ, αλλά τι να κάνουμε) και το σύστημα τον βάζει φυλακή. Μιλάω για τον Αρτέμη τον Σώρρα, τον άνθρωπο με τα 600 δισεκατομμύρια (ευρώ ή δολάρια θα σας γελάσω) που εδώ και χρόνια τα διαθέτει για να σωθεί η Ελλάδα, αλλά οι προδότες δεν τα δέχονται. Ντροπή.
• Περίεργο
«Είμαστε Σλάβοι», δήλωσε ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ Νίκολας Ντιμιτρόφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτική εκπομπή της πατρίδας του.
Συνεχίζοντας και απαντώντας στην ερώτηση «πότε ξεκινά η ‘μακεδονική’ ιστορία», ο Ντιμιτρόφ είπε ότι αυτό είναι θέμα των ιστορικών και ότι ο ίδιος είναι νομικός.
«Ομως, ως πολίτης γνωρίζω ότι η γλώσσα μου είναι μία από τις νοτιο-σλαβικές γλώσσες, ο πολιτισμός μας, η παράδοσή μας… νομίζω ότι για μας είναι υγιές να είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό που είναι δικό μας και πιστεύω ότι αυτή η περιπέτεια (του εξαρχαϊσμού) πρέπει να τελειώσει», πρόσθεσε.
Περίεργο, ο Αλέξης με τον Κοτζιά μας λένε ότι η γλώσσα του είναι μακεδονική – αυτό μάλιστα το υπέγραψαν. Εκτός και αν δεν ήξεραν τι υπέγραφαν.
• Προεδρικά τουίτς
Αναφορά στην συγκέντρωσή του το προηγούμενο βράδυ στη Μινεσότα έκανε χθες το πρωί από τον λογαριασμό του στο τουίτερ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available