«ΝΥΤ» για Culture Pass: 70.000 Νεοϋορκέζοι με δωρεάν πρόσβαση σε Πολιτιστικούς Οργανισμούς

Πηγή: ΙΣΝ.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Culture Pass για Βιβλιοθήκες είχε 70.000 εγγεγραμμένους την πρώτη χρονιά λειτουργίας, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο ούτε από τη «New York Times».

Υπενθυμίζεται ότι το New York City Culture Pass —αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), του Ιδρύματος Revson και των τριών Δημόσιων Βιβλιοθηκών της Νέας Υόρκης— προσφέρει στους κατόχους καρτών βιβλιοθηκών, δωρεάν πρόσβαση σε περισσότερα από 50 πολιτιστικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων του American Museum of Natural History, του Metropolitan Museum of Art, και του Museum of Modern Art.

Οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης έχουν αγκαλιάσει με ενθουσιασμό την πρωτοβουλία Culture Pass, η οποία μόλις ολοκλήρωσε το πρώτο έτος της λειτουργίας της.

Σύμφωνα δε με το Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από κοινού από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης, τη Δημόσια Βιβλιοθήκη του Μπρούκλιν και τη Δημόσια Βιβλιοθήκη του Queens, η πρωτοβουλία παρείχε περισσότερα από 70.000 πάσα (δελτία ελεύθερης εισόδου), από τον Ιούλιο του 2018 έως τον Ιούλιο του 2019.

Στο Δελτίο Τύπου, ανακοινώθηκε επίσης ότι 17 νέα πολιτιστικά ιδρύματα θα συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία, συμπεριλαμβανομένου του Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, ενός δωρεοδόχου οργανισμού του ΙΣΝ.

«Για πολλούς από εμάς, η κάρτα βιβλιοθήκης είναι η πρώτη συνδρομή ―το πρώτο κλειδί― η οποία μας ανήκει πραγματικά, παρέχοντας πρόσβαση σε εκπληκτικούς κόσμους γνώσης και εξερεύνησης, στην ίδια μας τη γειτονιά», δήλωσε ο κ. Alex Simon-Fox, μέλος του Τμήματος Διαχείρισης Δωρεών του ΙΣΝ.

«Το Culture Pass επεκτείνει τη μαγεία των καρτών βιβλιοθηκών, παρέχοντας στους Νεοϋορκέζους πρόσβαση σε ορισμένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά ιδρύματα του κόσμου, δημιουργώντας νέες δυνατότητες μάθησης και εξερεύνησης, στην ίδια τη Νέα Υόρκη. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι εξαιρετικά υπερήφανο που αποτελεί μέρος αυτής της πρωτοβουλίας», πρόσθεσε.

Πηγή: SNF.org.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available