Εκλεισε ένα ακόμη «diner» ομογενών στη ΝΥ λόγω μεγάλης αύξησης ενοικίων

Φωτογραφία: Facebook/Heather Quinlan.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ανυπέρβλητες δυσκολίες αντιμετωπίζουν τα εστιατόρια τύπου «diner» στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, πολλά από τα οποία αναγκάζονται να κλείσουν λόγω της δυσβάσταχτης αύξησης των ενοικίων.

Η αύξηση αυτή οφείλεται στη ραγδαία ανάπτυξη των περιοχών της πόλης, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του εστιατορίου «Cup & Saucer» στη διεύθυνση 89 Canal Street, στην κινέζικη γειτονιά, ιδιοκτησίας των ομογενών κ. Ιωάννη Βασιλόπουλου και Νικολάου Τραγαρά, όπως ανέφερε σε εκτενές δημοσίευμά της η «New York Times».

Τη Δευτέρα 17 Ιουλίου το κατάστημα έκλεισε, καθώς ο ιδιοκτήτης ζήτησε το ενοίκιο να αυξηθεί κατά $7.600 το μήνα, δηλαδή σχεδόν διπλασιάστηκε από τα $8.200 που πλήρωναν μέχρι τώρα και θα έφθανε τα 15.800 δολάρια.

Το «Cup & Saucer» ήταν κέντρο αναφοράς πολλών Νεοϋορκέζων γνωστό για τα εξαιρετικής ποιότητας προγεύματα και τα παραδοσιακά του σάντουιτς. Η είδηση ότι το αγαπημένο τους εστιατόριο θα κλείσει αναγκαστικά για πάντα το απόγευμα της Δευτέρας, έκανε τους μόνιμους και σταθερούς πελάτες του να σχηματίσουν μακρόσυρτες σειρές το απόγευμα της Κυριακής και όλη την ημέρα της Δευτέρας.

Το εστιατόριο κλείνει έπειτα από ιστορία και πορεία 70 ετών στο ίδιο μέρος. Ο κ. Βασιλόπουλος δήλωσε στη «New York Times» πως «πραγματικά νοιαζόμαστε για κάθε πελάτη μας που έρχεται μέσα στο μαγαζί μας, τους γνωρίζουμε».

Posted by Kenzo Minami on Sunday, July 16, 2017

Οι κύριοι Βασιλόπουλος και Τραγαράς κατά τα περασμένα 30 χρόνια που ορίζουν το εστιατόριο έβλεπαν την περιοχή να αλλάζει. Τα οικογενειακά χρυσοχοεία και καταστήματα γενικού εμπορίου τα οποία κάποτε κυριαρχούσαν στην περιοχή, έχουν εξαφανιστεί πριν από πολύ καιρό, ενώ έχουν ανοίξει περισσότερο ακριβά εστιατόρια και μπαρ. Οπως ανέφεραν, τούτη τη φορά η αύξηση του ενοικίου ήταν πάρα πολύ υψηλή για το «Cup & Saucer».

Οι δύο ομογενείς είναι ιδιοκτήτες του εστιατορίου από το 1988, αλλά το «Cup & Saucer» βρίσκεται σ’ αυτό το κτίριο από τις αρχές του 1940. Ο κ. Βασιλόπουλος είπε ότι πληροφορήθηκαν τον Μάρτιο ότι το μηνιαίο ενοίκιό τους των $8.200 δολαρίων θα αυξανόταν κατά $7.600 τον μήνα, ενώ τόνισαν πως προσπάθειες να διαπραγματευθούν με τον ιδιοκτήτη, το 99 Canal Realty απέβησαν άκαρπες.

«Θα ήταν καλά να παραμέναμε άλλα πέντε χρόνια, αλλά δεν έγινε», τόνισε ο κ. Βασιλόπουλος. Και συμπλήρωσε: «Δεν είμαστε μόνο εμείς».

Το «Cup & Saucer» βρίσκεται δίπλα στην είσοδο του Manhattan Bridge στα σύνορα της Κινέζικης Περιφέρειας και συγκεκριμένα στη γωνία των οδών Eldridge και Canal. Ανοιξε στις αρχές του ’40 όταν η περιοχή ήταν γεμάτη από οικογένειες και επιχειρήσεις μεταναστών. Ο κ. Βασιλόπουλος είπε ότι είχε τρεις ιδιοκτήτες.

Αμφότεροι ο κ. Βασιλόπουλος και ο κ. Τραγαράς κατάγονται από την Ελλάδα και μετανάστευσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες σε μικρή ηλικία. Ο αδελφός του κ. Βασιλόπουλου έχει νυμφευθεί την αδελφή του Τραγαρά. Διαμένουν στην Αστόρια «μαζί με άλλους Ελληνες» είπε ο κ. Βασιλόπουλος.

Το «Cup & Saucer», συμπεριλαμβανομένου και του διάκοσμου, έχει παραμείνει βασικά το ίδιο. Ο κ. Βασιλόπουλος είπε «βλέπετε την κούπα και το πιατάκι (Cup & Saucer) στο πάτωμα και τα σκαμνιά, είναι τα πρωταρχικά».

Ο κ. Τραγαράς είπε πως «έπρεπε να αλλάξουμε τον τιμοκατάλογο λίγο διότι ήταν μόνο κανονικό πρόγευμα. Προσθέσαμε σάντουιτς και περιτυλισσόμενα (wraps), αλλά δεν έχουμε πλέον παστράμι».

Οι κύριοι Βασιλόπουλος και Τραγαράς προγραμματίζουν να κάνουν διακοπές το καλοκαίρι για να ανασυγκροτηθούν και πιθανώς να ανοίξουν άλλο εστιατόριο. «Πρέπει κάτι να κάνουμε», τόνισε ο κ. Βασιλόπουλος.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *