«ΝΥΤ»: Μία γενιά χρεωμένων ιδιοκτητών ταξί στις ΗΠΑ

(AP Photo/Mary Altaffer, FILE)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Για μία γενιά ταξιτζήδων που παραπλανήθηκαν και πήραν επικίνδυνα δάνεια για να αγοράσουν το ταξί τους έγραψε η «New York Times».

Το δημοσίευμα ξεκινάει με την περίπτωση του Μοχάμεντ Χόκουε (Mohammed Hoque) η ζωή του οποίου καταστράφηκε από ένα τηλεφώνημα που δέχθηκε τον Απρίλιο του 2014 ενώ ξεκινούσε άλλη μία ημέρα στο τιμόνι ενός ταξί, μία δουλειά που είχε εδώ και 9 χρόνια όταν μετανάστευσε από το Μπαγκλαντές.

Το τηλεφώνημα ήρθε από έναν επώνυμο επιχειρηματία που πουλούσε ένα «μεντάλιο», την περιζήτητη άδεια της πόλης που επιτρέπει σε έναν οδηγό να είναι ιδιοκτήτες ενός κίτρινου ταξί αντί να δουλεύει για άλλον. Εάν ο κ. Χόκουε του έδινε 50.000 δολ., εκείνη την ημέρα, υποσχέθηκε να μεσολαβήσει για ένα δάνειο για την αγορά.

Μετά από χρόνια οδήγησης κάτω από αφεντικά που μισούσε, ο κ. Χόκουε νόμιζε ότι τα όνειρα πλούτου και ανεξαρτησίας γινόντουσαν αληθινά. Αδειασε τον τραπεζικό του λογαριασμό, δανείστηκε από φίλους και έτρεξε στο γραφείο του επιχειρηματία στην Αστόρια.

Ο κ. Χόκουε του έδωσε την επιταγή και έλαβε ένα σωρό εγγράφων. Υπέγραψε το όνομά του και έφυγε πρόθυμος να το πει στην γυναίκα του. Εκανε περίπου 30.000 δολάρια εκείνη την χρονιά. Δεν είχε ιδέα, είπε αργότερα, ότι είχε υπογράψει ένα συμβόλαιο που απαιτούσε να πληρώσει 1,7 εκατ. δολάρια.

Η έρευνα της «New York Times» βρήκε όμως ότι μεγάλο μέρος της καταστροφής μπορεί να εντοπιστεί σε μία χούφτα ισχυρών ηγετών της βιομηχανίας των ταξί που μεθοδικά και με τεχνάσματα αύξησαν την τιμή των κίτρινων ταξί (σ.σ. taxi medallions) δημιουργώντας μία φούσκα που τελικά έσκασε.

Για πάνω από μία δεκαετία καθοδήγησαν χιλιάδες οδηγών σε επικίνδυνα δάνεια και έβγαλαν εκατοντάδες εκατομμύρια πριν καταρρακωθεί η αγορά.

Αυτές οι επιχειρηματικές πρακτικές δημιουργούν τεράστια κέρδη για τραπεζίτες, χρηματιστές, επενδυτές, δικηγόρους, ιδιοκτήτες στόλων ταξί και συλλέκτες χρεών. Οι ηγέτες μη κερδοσκοπικών συνδικάτων έγιναν εκατομμυριούχοι.

Οι χρηματιστές των ταξί έγιναν πλούσιοι τόσο που αγόρασαν γιοτ και ακριβά ακίνητα σε προκυμαίες. Ενας από τους πιο πετυχημένους τραπεζίτες προσέλαβε την ράπερ Niki Minaj να τραγουδήσει σε οικογενειακό πάρτι.

Αλλά οι μέθοδοι αυτοί έγδυσαν οικογένειες μεταναστών από τις αποταμιεύσεις τους, συνέτριψαν οδηγούς κάτω από το χρέος που δεν μπορούσαν να πληρώσουν και κάλυψαν μία βιομηχανία που από καιρό καθόριζε τη Νέα Υόρκη.

Πάνω από 950 ιδιοκτήτες κίτρινων ταξί υπέβαλαν αίτηση για χρεοκοπία, σύμφωνα με ανάλυση στοιχείων στα δικαστήρια που έκανε η «ΝΥΤ». Χιλιάδες άλλοι μόλις και κρατιούνται.

Οι μέθοδοι εκπληκτικά παρόμοιοι με εκείνες στην αγορά ακινήτων που προκάλεσαν την παγκόσμια οικονομική κατάρρευση το 2008. Τράπεζες και ιδιωτικοί δανειστές με χαλαρό έλεγχο, ενέγραψαν επικίνδυνα δάνεια και ενθάρρυναν τη συχνή αναχρηματοδότηση.

Οι οδηγοί ανέλαβαν χρέη που δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά, υπό όρους που συχνά δεν κατάλαβαν. Ακόμη και μερικές μεγάλες τράπεζες εισήλθαν στην αγορά των ταξί μετά το κραχ των ακινήτων, επιζητώντας μία νέα αγορά με νέους δανειολήπτες.

Μεταξύ 2002 και 2014 η τιμή ενός κίτρινου ταξί ανέβηκε στο ένα εκατ. δολάρια από 200.000, αν και όπως δείχνουν τα στοιχεία της πόλης, το εισόδημα του οδηγού ελάχιστα άλλαξε. Περί τους 4.000 οδηγούς αγόρασαν κίτρινα ταξί αυτή τη περίοδο.

«Το όλο πράγμα ήταν σαν ένα σχήμα πυραμίδας γιατί εξαρτιόταν απόλυτα από την ανερχόμενη αξία», δήλωσε ο Χέιγουντ Μίλερ (Haywood Miller), ειδικός χρέους. «Αυτό δεν ήταν τίμιο για έναν οδηγό μετανάστη που ίσως να μην μιλούσε αγγλικά. Εξαπατήθηκαν», πρόσθεσε.

Οπως και στο κραχ ακινήτων, κυβερνητικοί αξιωματούχοι αγνόησαν τα προειδοποιητικά σημάδια και εξαίρεσαν δανειστές από ρυθμίσεις. Η επιτροπή της πόλης των Ταξί και Λιμουζίνων προχώρησε ακόμη παραπέρα και ενώ είχε εντολή να ρυθμίσει τη βιομηχανία, καθώς οι τιμές αυξήθηκαν στα ύψη, πώλησαν νέες άδειες κίτρινων ταξί και άρχισαν να δηλώνουν ότι αυτή η αγορά ήταν καλύτερη από τη χρηματιστηριακή!

Αφού κατέρρευσε η αγορά των ταξί, ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάσιο επέλεξε να μην χρηματοδοτήσει ένα σχέδιο διάσωσης και, νωρίτερα φέτος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κέρεϊ Τζόνσον (Corey Johnson), διέλυσε την επιτροπή που επιβλέπει τη βιομηχανία ταξί λέγοντας ότι είχε ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών της.

Η έρευνα της «ΝΥΤ» βρήκε ότι οδηγοί παγιδεύτηκαν σε δάνεια εκμετάλλευσης, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων που υπέγραψαν δάνεια μόνο για τόκους που τους απαίτησαν να πληρώσουν υπερβολικά τέλη, να χάσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους και να παραδώσουν σχεδόν το σύνολο του μηνιαίου εισοδήματός τους επ’ αόριστον.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available