«ΝΥΤ»: Πέντε στοιχεία δείχνουν πως η Τζένιφερ Ντούλου δολοφονήθηκε

H Jennifer Dulos (New Canaan Police Department via AP)

NIOY KANAAN. KONEKTIKAT. Μπορεί το πτώμα της πρώην συζύγου του Φώτη Ντούλου να μην έχει βρεθεί, όμως η έρευνα δείχνει πως η υπόθεση στρέφεται εναντίον του.

Οι αστυνομικοί συλλέγουν ένα προς ένα τα στοιχεία κατάσχοντας δεκάδες ηλεκτρονικές συσκευές και σφραγίζοντας αυτοκίνητα. Παράλληλα, ζήτησαν αρχεία και δεδομένα από κινητά τηλέφωνα, ενώ από τις ιστοσελίδες Google και Waze ζητούν στοιχεία για το αν υπήρξε αναζήτηση για τη διεύθυνση του σπιτιού της Τζένιφερ Ντούλου λίγες ώρες μετά την εξαφάνισή της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «New York Times», η Αστυνομία ανακάλυψε ένα φρικτό αιματηρό σκηνικό στο σπίτι της στο Νιου Κάνααν και γρήγορα έβγαλαν το συμπέρασμα πως δέχθηκε βίαια επίθεση και υπέφερε. Οι λεπτομέρειες αυτές ήρθαν στο φως την περασμένη εβδομάδα όταν ένας από τους δικαστές που χειρίζεται την υπόθεση αποκάλυψε μέσα από 467 σελίδες νέα στοιχεία της έρευνας τα οποία οδήγησαν να στοιχειοθετήσουν τις κατηγορίες εναντίον του 52χρονου πρώην συζύγου της Ντούλου για φόνο και απαγωγή παρόλο που δεν έχει βρεθεί πτώμα.

Τα πέντε βασικά στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αρχές είναι:

– Βρέθηκε φρέσκο αίμα στα σκαλιά, στο γκαράζ και στο μαύρο Range Rover αυτοκίνητό της που ήταν παρκαρισμένο τρία μίλια μακριά από το σπίτι.

– Το ιστορικό των κλήσεων. Οι συχνοί καυγάδες στο σπίτι της Τζένιφερ Ντούλου όπου σε ένα από αυτά κάλεσε την Αστυνομία για να καταγγείλει τον πρώην σύζυγό της.

– Η εκτίμηση από ψυχολόγο. Πέντε ημέρες μετά την εξαφάνισή της η Αστυνομία ζήτησε αντίγραφο της αναφοράς ψυχολόγου που είχε συνταχθεί στην υπόθεση για την κηδεμονία των παιδιών. Το συμπέρασμα των αστυνομικών ήταν πως πιθανόν να δέχθηκε επίθεση και να την απήγαγαν.

– Η τελευταία επίσκεψη του Φώτη Ντούλου στο σπίτι της. Αν και δεν του επιτρεπόταν να πηγαίνει στο σπίτι της πρώην γυναίκας του, εκείνη τον κάλεσε στις 22 Μαΐου, μόλις δύο ημέρες πριν την εξαφάνισή της, στο σπίτι για να φάνε οικογενειακώς στην αυλή του σπιτιού.

– Σημαντικός προσχεδιασμός. Μια εβδομάδα μετά την έναρξη της έρευνας η Αστυνομία συνέλαβε τον Φώτη Ντούλο και τη σύντροφο του Μισέλ Τροκόνι. Την επόμενη ημέρα ένας τεχνικός που συνεργαζόταν με τον Ντούλο είπε στην Αστυνομία πως η Tροκόνι του ζήτησε να σβήσει όλα τα αρχεία του κινητού της και του κομπιούτερ της και να τα σώσει σε ένα σκληρό δίσκο. Ο ίδιος είπε ακόμη πως ο Ντούλος χρησιμοποιούσε ένα πάροχο αποθήκευσης (σκληρό δίσκο) ονόματι «Blackblaze» για να αποθηκεύει τα αρχεία του. Η Αστυνομία ζήτησε από την εν λόγω εταιρεία όλα τα αρχεία για να προβεί σε έρευνα, καθώς πιστεύει πως Ντούλος και Τροκόνι προσπάθησαν να αποκρύψουν στοιχεία που θα οδηγήσουν στην ενοχή τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available