Αναστάτωση από διαδοχικές εκρήξεις στα κατεχόμενα – 12 οι τραυματίες (βίντεο)

(AP Photo/Nedim Enginsoy)

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Πανικός και αναστάτωση προκλήθηκε στα κατεχόμενα, όπου οι «αρχές» τέθηκαν σε συναγερμό μετά από διαδοχικές εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών γύρω στις 1:30 το πρωί της Πέμπτης στην περιοχή του Άγιου Επίκτητου της Επαρχίας Κερύνειας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες σημειώθηκε μια κύρια έκρηξη και ακολούθησε πυρκαγιά και άλλες διαδοχικές μικρότερες εκρήξεις. Δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει τα αίτια των εκρήξεων.

Από τις εκρήξεις, δεν υπήρξαν απώλειες ζωών, ωστόσο υπήρξαν τραυματισμοί, τουλάχιστον 12 τραυματισμοί.

Çatalköy'de patlama

Posted by BRT Haber on Wednesday, 11 September 2019

Το στρατόπεδο στο οποίο σημειώθηκαν οι εκρήξεις γειτνιάζει με το παραλιακό ξενοδοχείο «Ακαπούλκο» το οποίο εκκενώθηκε.

Οι εκρήξεις έγιναν αισθητές και στα γύρω χωριά με τους κατοίκους της περιοχής να εγκαταλείπουν τις οικίες τους.

Στην περιοχή έσπευσαν από την πρώτη στιγμή ο «πρόεδρος» Μουσταφά Ακιντζί  ο «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ και ο «υπουργός εξωτερικών» Κουντρέτ Οζερσάι. Μίλησαν με τους τουρίστες και τους κάλεσαν να μην πανικοβάλλονται «γιατί όλα τα μέτρα έχουν ληφθεί».

Όπως δήλωσε ο κ. Ακιντζί στον παράνομο «Μπαϊράκ», οι εκρήξεις άρχισαν γύρω στις 2 το πρωί απέναντι από το ξενοδοχείο «Ακαπούλκο». Είπε ότι οι πυροσβεστικές «υπηρεσίες» όπως και ομάδες της πολιτικής άμυνας βρίσκονται στην περιοχή και όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα λαμβάνονται. Δεν υπάρχουν θύματα. Ωστόσο υπάρχουν μικροτραυματισμοί, αφού ένας τουρίστας τραυματίστηκε από θραύσματα και υλικές ζημιές.

Ο κ. Ακιντζί είπε ότι αναμένεται εντός της ημέρας να διαφανούν οι λόγοι πρόκλησης της έκρηξης και της πυρκαγιάς.

Το τουρκικό ΥΠΑΜ

Για τις εκρήξεις εξέδωσε ανακοίνωση και το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας στην οποία σημειώνει πως τα αίτια δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «στην Κερύνεια πραγματοποιήθηκε έκρηξη γύρω στις 1.30 σε αποθήκη πυρομαχικών του Διοικητηρίου του Λόχου Πυρομαχικών, τα αίτια της οποίας δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει». Προστίθεται ότι «η φωτιά που ξέσπασε μετά την έκρηξη έχει τεθεί υπό έλεγχο και έχει διασφαλιστεί πλήρως η ασφάλεια της περιοχής».

«Δεν υπήρξε οποιαδήποτε απώλεια ζωής, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και αντιπροσωπεία που συστάθηκε για την έρευνα ξεκίνησε αμέσως εργασίες για την διευκρίνηση των αιτίων της έκρηξης», καταλήγει το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας.

Οι εκρήξεις στα κατεχόμενα είναι το πρώτο θέμα των ΜΜΕ στην Τουρκία. Τα τουρκικά κανάλια συνδέθηκαν απευθείας μεταδίδοντας όλες τις λεπτομέρειες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available