Ξέσπασε η μάνα του φυλακισμένου λοχία στον Φώτη Κουβέλη

Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Φώτης Κουβέλης συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή και τον διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά, επισκέφθηκε την Ορεστιάδα, όπου είχε συνάντηση στη Λέσχη Αξιωματικών με τους γονείς των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη. Πηγή: ΥΠΕΘΑ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ. Κάνουμε ό,τι μπορούμε είπε ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Φώτης Κουβέλης στους γονείς των δύο στρατιωτικών που είναι κρατούμενοι στις φυλακές Αδριανούπολης, αλλά δεν απάντησε όταν η μάνα του λοχία τον ρώτησε με πόνο: «Αν ήταν δικό σας παιδί κύριε υπουργέ τι προσπάθειες περισσότερες θα κάνατε; Δεν μπορώ!».

Ηταν το ερώτημα που απηύθυνε η μητέρα του λοχία ΕΠΟΠ Δημήτρη Κούκλατζη στον κ. Κουβέλη στη συνάντηση που είχαν την Τρίτη στη Λέσχη Αξιωματικών της Ορεστιάδας χωρίς, ωστόσο, να πάρει κάποια απάντηση στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες.

Νωρίτερα, ο Φώτης Κουβέλης είπε στη μητέρα του φυλακισμένου για 13η ημέρα λοχία ΕΠΟΠ ότι «είναι συστηματική και επίμονη η προσπάθεια που καταβάλουμε». Και τόνισε: «Αντιλαμβάνομαι ότι πονάτε, όλοι πονάμε. Η διαβεβαίωση μας προς εσάς είναι ότι κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν και να είστε βέβαιοι ότι το κάνουμε επίμονα και συστηματικά» είπε επίσης ο κ. Κουβέλης.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Υπουργό Αμυνας, ο οποίος συναντήθηκε για πάνω από μία ώρα με τις οικογένειες των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μαζί με τον αρχηγό ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή «οι προσπάθειες συνεχίζονται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο και αναμένουμε να είναι γρήγορη η επιστροφή των δύο παιδιών».

Ο κ. Κουβέλης τόνισε μετά στα ΜΜΕ ότι η υπόθεσή των δύο στρατιωτικών είναι ένα «μεθοριακό επεισόδιο και τίποτε περισσότερο» και υπογράμμισε ότι «σε αυτές τις διαστάσεις θα πρέπει να προσδιοριστεί και από την πλευρά της Τουρκίας».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *