Ξανά στα γήπεδα το μέλλον της Δόξας

Η ομάδα Κάτω των 11 ετών της Δόξας ΝΥ. Φωτογραφία: Δόξα ΝΥ.

Μία πολύ σημαντική ημέρα ήταν η Κυριακή για την ιστορική ομάδα της Δόξας. Μετά από 7 «πέτρινα» χρόνια η Δόξα Νέας Υόρκης είδε τις θρυλικές Ακαδημίες της να πατούν ξανά χορτάρι. «Η ομάδα μας, έχει 15 παιδιά και είναι όλα κάτω των 11 χρόνων και σχεδόν, όλα, είναι Ελληνόπουλα από την Ενορία της Ζωοδόχου Πηγή στην Κοινότητα του Μπρονξ. Εκεί πηγαίνουν σχολείο και κατεβαίνουν σε πρωτάθλημα που είναι επίσημο από τη Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Ενα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα αλλά εμείς είμαστε περήφανοι για τα παιδιά μας», τόνισε με περηφάνια η «ψυχή» της Δόξας τα τελευταία 28 χρόνια, Γιάννης Μάνεσης.

Ο κ. Μάνεσης θυμήθηκε με πικρία ότι «πριν 7 χρόνια οι Ακαδημίες μας διέλυσαν» αλλά με αισιοδοξία ότι η φετινή προσπάθεια θα έχει μεγάλη επιτυχία. Αλλωστε οι πρώτες κινήσεις είναι άκρως ενθαρρυντικές και δείχνουν ότι Μάνεσης και Δόξα επενδύουν πολλά στα μικρά «μαυραετόπουλα». Και ξεκινάμε από το προπονητικό τιμ που είναι ο Δημήτρης Αργυρός με άδεια προπονητή από την… ΦΙΦΑ και πολυετή εμπειρία ως ποδοσφαιριστή. Μάλιστα ο κ. Αργυρός είναι και εν ενεργεία ποδοσφαιριστής της πρώτης ομάδας της Δόξας που αγωνίζεται στην 1η κατηγορία του κορυφαίου πρωταθλήματος, του Κοσμοπόλιταν Λιγκ. Δίπλα του, βοηθός αλλά και διαιτητής με άδεια ΦΙΦΑ, ο Σπύρος Αργυρός. Από κοντά τους και ο νεαρός Χρήστος Στυλιανίσης που είναι ο γενικός αρχηγός των Ακαδημιών της Δόξας.

Ενα δυναμικό που εγγυάται, αν μην τι άλλο, μεγάλη προσοχή στα παιδιά και σωστή εκμάθηση των αρχών του ποδοσφαίρου και φυσικά των μυστικών του για το καλύτερο μέλλον των παιδιών και κατ’ επέκταση της Δόξας και του ομογενειακού ποδοσφαίρου. Αλλωστε στην Δόξα τίποτα δεν γίνεται στην τύχη. Η Δόξα έχει… τρομερή διοίκηση και παράγοντες που θα ζήλευαν ακόμα και σοβαρά ομογενειακά σωματεία της Νέας Υόρκης, με τον κ. Γιάννη Μάνεση που μετράει ήδη 28 χρόνια παρουσίας στην ομογενειακή ομάδα να δηλώνει «πολύ τυχερός που βλέπω αυτούς τους ανθρώπους να μπορούν να δημιουργούν χοροεσπερίδες με 400 και 500 άτομα. Είναι τρομερό πράγμα, και τους ευχαριστώ».

Ο προπονητής της ομάδας Δημήτρης Αργυρός, ακούει με προσοχή τα παιδιά της ομάδας Κάτω των 11. Φωτογραφία: Δόξα ΝΥ

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Σε μία Νέα Υόρκη που όλοι λένε για «πρόβλημα στα γήπεδα» η Δόξα είναι η μοναδική ομάδα -πέρα από του… MLS- που «συντηρούμε πέντε γήπεδα και έχουμε τις άδειες σε δύο κλειστά. Το ένα είναι της Ενορίας της Ζωοδόχου Πηγή και τρία ανοιχτά γήπεδα δηλαδή πέντε όλα μαζί. Απίστευτο για την περιοχή μας», όπως τονίζει με καμάρι ο παράγοντας της Δόξας.

Στα αγωνιστικά τώρα της Δόξας είχαμε 1-1 νίκες – ήττες. Τα «μικρά» της Ακαδημίας που συμμετέχουν σε ένα πολύ απαιτητικό και δύσκολο πρωτάθλημα δεν μπήκαν με το… δεξί αλλά γνώρισαν την ήττα. Ομως η ομάδα αυτή, οι Ακαδημίες αυτές δεν έχουν φτιαχτεί για έναν αγώνα, ή για έναν μήνα, ή για έναν χρόνο, αλλά για πάντα. Μην ξεχνάμε πως «η ομάδα των παλαιμάχων που είναι -σχεδόν- το Διοικητικό Συμβούλιο της πριν δύο χρόνια όταν ξεκίνησα έτρωγα από 12 και πάνω και φέτος είναι σε τροχιά πλέι οφς», όπως τονίζει ο κ. Μάνεσης, δείχνοντας με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο πόσο ποντάρει, πιστεύει και επενδύσει στα «μικρά μαυραετόπουλα» της Δόξας.

Σε αντίθεση με τους «μικρούς» η «μεγάλη» ομάδα έκανε πλάκα κόντρα στην Zum Schneider για το Λιγκ Καπ. Με δύο γκολ του Ντίλι και του Γκαρσία και κορυφαίους τους Κώστα Παππά και Δημήτρη Αργυρό διέλυσαν με 4-1 την γερμανική ομάδα και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση, σ’ ένα γήπεδο… πισίνα από την βροχή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *