Ξεκίνησαν οι «Ελληνικές Βραδιές» στην Πλατεία Αθηνών της Αστόριας (βίντεο)

Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» - Κώστας Μπέη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μια βραδιά βγαλμένη από τα αυθεντικά ελληνικά καλοκαίρια, με ζωντανή ελληνική μουσική, έντονο παραδοσιακό στοιχείο αλλά και διαρκώς εντεινόμενο κέφι, προσέφεραν στους ομογενείς -και όχι μόνο- που προσήλθαν στην Πλατεία Αθηνών, το βράδυ της Τρίτης, ο Νίκος Νικολαϊδης με την Ολγα Παντελή και τους Cosmopolitans, στην πρώτη «Ελληνική Βραδιά» που διοργανώνει, για μια ακόμη φορά, η Επιτροπή της Πλατείας.

Κομμάτια κλασικά, που είναι και διεθνώς γνωστά, όπως ο «Ζορμπάς» και το «Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας», παραδοσιακά, όπως η «Ωραία Αιγιώτισσα», αλλά και ρεμπέτικα, σαν το «Αλήτη μ’ είπες μια βραδιά», εκτελέστηκαν με υποδειγματικό τρόπο και έκαναν το ακροατήριο να αφήσει πίσω τα προβλήματα της καθημερινότητας, τραγουδώντας και χορεύοντας μαζί με το συγκρότημα.

Βίντεο: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη

«Η βραδιά είναι καταπληκτική. Πρώτα απ’ όλα ο καιρός μας βοήθησε, ήρθε ο κόσμος, πιστεύω ότι είχαμε ωραία μουσική και είμαι πολύ χαρούμενος που άρχισα αυτές τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις, οι οποίες γίνονται κάθε χρόνο την τελευταία δεκαετία, χάρη στον Σύλλογο Ελληνοαμερικανών Ακινήτων, τον κ. Ντέλη, τον κ. Αλεξίου, τον κ. Κίτσιο. Τους ευχαριστούμε για την ωραία αυτή βραδιά», δήλωσε στον «Ε.Κ.» ο Νίκος Νικολαϊδης, ο οποίος θα εμφανιστεί εκ νέου σε μερικές εβδομάδες, και, συγκεκριμένα, στις 28 Αυγούστου.

Εκ μέρους της Επιτροπής της Πλατείας, ο Γιώργος Ντέλης έλαβε τον λόγο και απένειμε τα εύσημα στους σπόνσορες, που προσέφεραν και φέτος οικονομική βοήθεια προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. Αλλωστε, οι μουσικές βραδιές έχουν δωρεάν είσοδο και δεν προσφέρουν επιπλέον έσοδα στον διοργανωτή φορέα.

Από αριστερά: Αμάντα Ομπρεγκόν, Γιώργος Ντελής, Νίκος Νικολαϊδης, Όλγα Παντελή, Λίμπυ Ρόμπινς, Γιώργος Αλεξίου, Γιώργος Κίτσιος, Κέλλυ Λαγκούλη, Στέφανυ Λαγκούλη, Τζόρντυ Πιέτρο, Ειρήνη Δημοπούλου. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτό θα είναι το καλύτερό μας καλοκαίρι. Ευχαριστώ όλους τους χορηγούς μας, διότι χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε την οικονομική δυνατότητα να διοργανώσουμε αυτές τις εκδηλώσεις. Φέρνουμε, κατά κάποιον τρόπο, την… Ελλάδα στην Αστόρια, με καλλιτέχνες από την ομογένεια», είπε ο κ. Ντέλης.

Για τις «Ελληνικές Βραδιές» συνεισέφερε οικονομικά και ο Σύλλογος Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων, που χορήγησε ένα χρηματικό ποσό ύψους 150.000 δολαρίων.

«Εχουμε καλό καιρό και ξεκίνησαν όλα καλά. Είναι πολύ όμορφο που είμαστε εδώ, διότι έχω την εντύπωση, εκτός των άλλων, ότι ξεχωρίζουμε από τις άλλες εθνικότητες. Δεν βλέπω πουθενά άλλες παρόμοιες συγκεντρώσεις, παραστάσεις, μουσική και καλή ατμόσφαιρα. Εύχομαι όλα να πάνε καλά. Εχουμε πολύ ωραία μουσικά σχήματα όλο το καλοκαίρι και όλες οι παραστάσεις θα είναι καλύτερες από τις προηγούμενες».

Ο Νίκος Νικολαϊδης, η Όλγα Παντελή και οι Cosmopolitans δίνουν τον ρυθμό. Η εναρκτήρια «Ελληνική Βραδιά» για το 2018 στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

Οι «Ελληνικές Μουσικές Βραδιές» θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, στις 7:15 το απόγευμα. Συνολικά, έχουν προγραμματιστεί 13 μουσικές εκδηλώσεις, έως και τις 2 Οκτωβρίου, με την ελπίδα βέβαια ότι ο καιρός δεν θα γίνει απολύτως… φθινοπωρινός μετά την έλευση του Σεπτεμβρίου.

«Εχουμε ένα πρόγραμμα, το οποίο φτάνει μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου. Κάθε Τρίτη. Εχουμε μερικούς χορηγούς, οτιδήποτε επιπλέον το καλύπτουμε οικονομικά εμείς. Πιστεύω ότι και φέτος, όπως κάθε χρόνο, θα κάνουμε όμορφες ελληνικές βραδιές στην Πλατεία Αθηνών και όλοι θα μείνουν ευχαριστημένοι», δήλωσε ο Γιώργος Αλεξίου.

Φέτος, οι ελληνικές βραδιές αναμένεται να συγκεντρώσουν και νεότερο κόσμο, αφού έχουν εντάξει και μια… μόδα της εποχής, την Γιόγκα. Τα σχετικά δωρεάν μαθήματα παραδίδει η Αμάντα Ομπρεγκόν, κάθε Τρίτη στις 6:15, δηλαδή μια ώρα πριν την έναρξη του μουσικού προγράμματος.

Η επόμενη εκδήλωση θα έχει ως πρωταγωνιστές τον Γιώργο Φωτάκη και την Ελληνική Κομπανία, σε μια ρεμπέτικη βραδιά. Παράλληλα, κάθε εβδομάδα υπάρχουν και οι λεγόμενοι «Belly Dancers», που δίνουν το δικό τους χρώμα.

Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.
Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.
Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.
Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.
Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available